Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Dean Berta Vinales podlegel poškodbam
Žalostna vest
Dean Berta Vinales podlegel poškodbam
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.09.2021 23:59

Za mladega španskega dirkača usodne hude poškodbe po padcu na prvi dirki razreda Supersport 300 v Jerezu.

Matic Kovačič

Dirkaška sobota v španskem Jerezu se je končala že precej prej in na neprimerno bolj tragičen način, kot si je kdo ob začetku dneva to sploh upal predstavljati. Iz dirkališča so namreč nekaj ur po predčasnem zaključku dirke razreda Supersport 300 zaradi posledic padca preminil šele 15-letni Dean Berta Vinales.

Mladi in precej talentirani Španec, bratranec Apriliinega MotoGP dirkača Mavericka, je bil namreč tri kroge pred koncem prve dirke prvenstva Supersport 300 v Jerezu, udeležen v skupinski padec šestih dirkačev, v katerem je precej zelo hude poškodbe glave in hrbtenice. Kljub izjemno hitri medicinski pomoči so bile poškodbe enostavno prehude in tako so dirkaške steze po Hugu Millanu in Jasonu Duspasquierju v zadnjih nekaj mesecih vzele še eno zelo mlado življenje.

Kljub temu, da so se mnogi zavzemali za popolno odpoved preostanka dirkaškega vikenda, bo le ta v počastitev spomina na preminulega dirkača, tudi na željo samih dirkačev vseeno izveden.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija