Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Rinaldi zmagal tretjič v sezoni
VN Katalonije - 2. Dirka
Rinaldi zmagal tretjič v sezoni
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.09.2021 17:02

Na stezi, ki jim na papirju ne ustreza, Ducati dobil obe daljši dirki v prvenstvu Superbike.

Matic Kovačič

Zmagovalec druge dirke na dirkališču v Barceloni, ki je bila zaradi rdeče zastave in hujše poškodbe Toma Sykesa prekinjena in na koncu ponovljena, je postal Ducatijev tovarniški dirkač Michael Rinaldi, ki je s svojo prvo zmago po Superpole dirki v Misanu poskrbel da je Ducati zmagal na obeh daljših preizkušnjah na španskem dirkališču. Na drugem mestu je z zaostankom treh sekund končal turški dirkač Yamahe Toprak Razgatlioglu, tik za njim na tretjem pa Rinaldijev moštveni kolega Scott Redding.

ÄŒetveroboj za drugo mesto se je najmanj izšel po željah Alvara Bautiste, ki je dirko končal dve desetinki za Reddingom na končnem četrtem mestu. Andrea Locatelli je tokrat dirko zaključil kot peti, manj kot sekundo za Bautisto in skoraj tri sekunde in pol pred Jonathanom Reo na Kawasakiju, ki v drugi polovici dirke ni več uspel držati ritma in tako končal kot šesti.

S sedmim mestom je hudo napako iz prve dirke tokrat popravil Garrett Gerloff, na osmem je nedeljsko daljšo preizkušnjo končal Axel Bassani, na deveto mesto je svojega BMW-ja postavil Michael van der Mark, deseterico pa je tokrat zaključil Japonec Kohta Nozane na Yamahi.

Drugi tovarniški Hondin dirkač Leon Haslam je dirko tokrat zaključil kot enajsti, z dvanajstim je do novih točk prišel povratnik Samuele Cavalieri na Ducatiju, Christophe Ponsson je iz začetnega devetega padel na končno trinajsto mesto, štirinajsti je drugo dirko končal Leandro Mercado, zadnjo točko pa je na svoj račun vpisal Isaac Vinales. Edini uvrščeni izven točk je bil Jonas Folger na šestnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija