Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Alfa Romeo GT z Giulijino osnovo
Restomod: Emilia GT Veloce
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.09.2021 06:31

Alfa GT je ena največjih klasik italijanske znamke, ki je živela vse od 1963 do 1977. Nemški Emilia auto je zdaj sestavil zanimivo kombinacijo preteklosti in sedanjosti.

Artur Švarc

Nemci so za podlago vzeli 2,9-litrski V6 iz Giulie Quadrifoglio in ga presadili v klasični GT kupe. Rezultat je pogonski sklop, ki premore 500 KM in 600 Nm navora, z osemstopenjsko avtomatiko, zapakiran v legendarno osnovo. Spremenjeno je tudi vpetje in vzmetenje, dodali so servo volan, elektronsko zaporo diferenciala in Brembove zavore.

Vizualno je GT Veloce verna kopija svojega 60 let starega originala, veliko linij pa je bilo zaradi spremenjenega pogona in podvozja zrisati na novo. Sprednjim lučem so dodali LED elemente, avto pa je obut v 19-palčna kolesa, podobna originalnim jeklenim platiščem.

Notranjost se prav tako drži minimalizma, le da so tu še Recarovi šprotni sedeži, sodobni merilniki in novi vstopniki zračenja. Volan je lesen, prestavna ročica pa je prav tako podobna originalu, le da tu prenastavlja programe avtomatskega menjalnika.

Emilia GT Veloce je za zdaj le render, podjetje pa sprejema naročila za omejeno serijo 22 primerkov, ki jih bodo sestavili v drugi polovici prihodnjega leta. Če imate 400 tisoč evrov, potem se postavite v vrsto.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija