Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Težave Vettla povezane s softverom motorja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
15.03.2014 10:23

Renault je sporočil, da je imel Vettel slabe kvalifikacije zaradi težav z motornim programjem.

Artur Švarc

Medtem ko je Ricciardo na svoji prvi dirki za Red Bull skoraj dosegel najboljše štartno mesto,bo Vettel dirko začel s 13. Mesta. Renault je potrdil, da je težava s softverom nadzornega modula Vettla prikrajšala za nekaj motorne moči, Vettel pa se je nad tem pritoževal že na jutranjih ogrevanjih.

»Zjutraj je bilo še vredu, a korak nazaj, popoldne v dežju pa je bil avto nevozen in imel sem zelo težke pogoje. Naredil sem krog, a sem imel težave pri dodajanju plina. Nastavili smo ga kot včeraj, če ne celo malo bolje. Bil je drugačen set-up in update softvera, a v moderni formuli je programiranih veliko reči in dirkaču ni enostavno razumeti, kaj se dogaja.«

Čeprav je predstava Bikov na splošno opogumljujoča, sploh po težavni zimi, Vettel sumi, da bo vzdržljivost še vedno problem.

»Še vedno nismo opravili simulacije dirke ali odpeljali cele razdalje v enem kosu. Vem, da smo vzdržljivost v primerjavi s testiranji, a še vedno imamo dolgo pot. Najbolj ohrabrujuoče včeraj je bilo spoznanje, da smo hitri, a za vzdržljivost moramo še kaj storiti. Oba bova skušala videti cilj, vemo da je avto hiter, zato bi radi končali kar se da visoko, a prioriteta je končati dirko.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija