Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Tim Gajser zmagovalec VN Latvije
MXGP Latvija
Tim Gajser zmagovalec VN Latvije
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
08.08.2021 20:14

Sedma dirka svetovnega prvenstva v motokrosu je bila Kegumsu.

Artur Švarc

Svetovna motokros srenja se je iz Belgije preselila v Latvijo, kjer je na progi Motocenter Zelta Zirgs opravila s sedmo dirko sezone, ki je štela za točke svetovnega prvenstva. 

Mehka latvijska mivka, pod katero je sicer trda podlaga, skriva obilo pasti, vendar je Tim Gajser v kvalifikacijah z njimi opravil zelo dobro, saj je postavil drugi čas. Štart prve vožnje mu je solidno uspel, saj je na prvo merilno mesto pripeljal četrti, a se je že v prvem krogu prebil do drugega mesta. Potem je vozil zbrano za Jeffreyem Herlingsom, ki se mu ni poznalo, da tekmuje kljub nezaceljeni poškodbi leve lopatice. Vseskozi je bil tudi dovolj daleč pred zasledovalci, da ga niso ujeli in v cilj je pripeljal drugi.

"Odpeljal sem dobro in drugo mesto je povsem v redu. Zdaj bodo na progi razmere bistveno drugačne, ker dežuje, in videli bomo, kako bo," je pred štartom druge vožnje povedal slovenski šampion. V drugo je Gajser na prvo merilno mesto pripeljal šesti, ob koncu prvega kroga pa se je prebil na peto mesto. Znova je vozil zelo zbrano in po napakah Antonia Cairolija ter Romaina Fevbreja po treh krogih prišel na tretje mesto. Spet je zelo pazil, da mu tekmeci za hrbtom niso prišli preblizu, z napadi pa na močno razbrazdani in težki progi ni tvegal. Nato pa se mu je nasmehnila sreča, saj je v zadnjem krogu pred njim padel Jeffrey Herlings, Gajser pa je švignil mimo njega in v cilj pripeljal drugi, kar je zadostovalo za zmago na dirki.

 

V razredu MX2 je bilo tokrat na štartu samo 22 voznikov. Jan Pancar v kvalifikacijah ni blestel, saj je postavil 21. čas proge. V prvo vožnjo se je podal dokaj obetavno. Z veliko hitrostjo je po zunanji strani prišel v prvi ovinek in bil na prvi merilni točki na 16. mestu. Mehka podlaga ni oproščala napak, česar se je Pancar dobro zavedal. Vozil je dokaj konstantno, nato pa tik pred koncem storil napako, ki je pomenila, da je v cilj pripeljal na 18. mestu. Drugo vožnjo je Pancar začel slabše, saj je na prvo merjenje časa pripeljal na 21. mestu. A ni se predajal in ob koncu prvega kroga je bil že 16. ter nadaljeval z vztrajno ter potrpežljvo vožnjo po zahtevni podlagi. Na koncu je v cilj druge vožnje pripeljal na 17. mestu, na dirki pa je osvojil 19. mesto ter skupaj novih sedem točk za razvrstitev svetovnega prvenstva. Zmage v razredu MX2 na Veliki nagradi Latvije se je veselil Maxime Renaux, ki je bil najhitrejši v obeh vožnjah, ter je še povečal prednost pred zasledovalci v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo.

1. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Antonio Cairoli (Ita), ...

2. vožnja: 1. Jorge Prado (Špa), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Romain Fevbre (Fra), ...

Skupno VN Latvije: 1. Tim Gajser (Slo): 44, 2. Jorge Prado (Špa): 43, 3. Jeffrey Herlings (Niz): 43, ...

Skupno SP (7/18): 1. Tim Gajser (Slo): 270 točk, 2. Romain Fevbre (Fra): 257, 3. Jorge Prado (Špa): 255, 4. Antonio Cairoli (Ita): 252, 5. Jeffrey Herlings (Niz): 227, ...

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija