Popoln vikend za Reo Popoln vikend za Reo VN Nizozemske - 2. Dirka
25.07.2021 16:07 Matic Kovačič

Rea izkoristil težave Razgatliogluja in utrdil svoje vodstvo v prvenstvu.

Potem ko je bil najhitrejši na kvalifikacijah, prvi glavni dirki in na Superpole dirki, je Jonathan Rea vajo ponovil tudi na drugi glavni dirki in slavil še osmič letos. Cilj 21 krogov dolge preizkušnje je prečkal 1.6 sekunde pred dirkačem Ducatija Scottom Reddingom, dolgo vodilni Andrea Locatelli pa je na koncu popustil in dirko končal kot tretji, 3.4 sekunde za vodilnim, tako pa prišel do svojih prvih stopničk v karieri dirkača razreda Superbike.

Chaz Davies si je s četrtim mestom v drugi dirki privozil svoj najboljši rezultat po drugi dirki v portugalskem Estorilu, Alvaro Bautista je s svojo Hondo končal manj kot sekundo za njim na petem mestu, šesterico pa je zaključil domačin Michael van der Mark, ki je cilj prečkal 12.6 sekunde za vodilnim.

Le tri desetinke sekunde za Nizozemcem je dirko na sedmem mestu zaključil Alex Lowes, ki je za seboj uspel zadržati Michaela Rinaldija, ki je po hitrem začetku in vožnji med prvo trojico na koncu padel na osmo mesto. Deveto mesto si je uspel pridirkati Axel Bassani na še enem Ducatiju, deseterico pa je zaključil Leon Haslam na Hondi.

Tik za deseterico se je na enajsto mesto uvrstil Tito Rabat, dvanajsti je cilj prečkal Kohta Nozane na GRT Yamahi, trinajsti je na koncu bil Leandro Mercado iz ekipe MIE Honda, dve točki za štirinajsto mesto je na svoj račun vpisal Isaac Vinales, zadnji dobitnik točk pa je bil Tom Sykes, ki je po padcu krog pred koncem motor pobral in cilj prečkal kot petnajsti. Izven dobitnikov točk sta dirko končala dirkača na Kawasakijih Andrea Mantovani, ki je bil šestnajsti in Loris Cresson, ki je bil sedemnajsti.

Dirko sta predčasno končala Garrett Gerloff, ki je padel po prebijanju iz ozadja zaradi kazni po neodgovornem dirkanju, in Toprak Razgatlioglu, ki je bil žrtev Gerloffovega preveč optimističnega manevra v prvem ovinku prvega kroga.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam