Rea do nove zmage Rea do nove zmage VN Nizozemske - 1. Dirka
24.07.2021 15:18 Matic Kovačič

Tovarniški dirkač Kawasakija slavil 13. zmago v karieri na nizozemskem dirkališču.

Dirko, ki se je predčasno končala dva kroga pred koncem zaradi padca Jonasa Folgerja, je zanesljivo dobil branilec naslova Jonathan Rea in tako vpisal še svojo šesto zmago v letošnji sezoni. Na drugem mestu je po boju, ki je trajal večino dirke, končal Scott Redding, s tretjim pa se je na koncu moral zadovoljiti Toprak Razgatlioglu.

Na četrtem mestu je dirko zaključil domačin Michael van der Mark, Andrea Locatelli je s petim mestom izenačil svojo najboljšo uvrstitev v razredu Superbike, na šesto pa se je iz zadnjega mesta uspel prebiti Garrett Gerloff. Tom Sykes se je z drugim tovarniškim BMW-jem uvrstil na končno sedmo mesto, pred tovarniško Hondo Leona Haslama, ki je bil na koncu osmi, kot deveti je preizkušnjo zaključil Chaz Davies, deseterico pa je zapolnil Axel Bassani na še enem Ducatiju.

Preostali dirkači, ki so uspešno končali dirko in hkrati postali dobitniki točk, so bili še Isaac Vinales na enajstem mestu, Leandro Mercado je svojo prvo dirko po povratku končal kot dvanajsti, Loris Cresson je bil na koncu trinajsti, zadnji uvrščeni pa je bil Andrea Mantovani na štirinajstem mestu.

Dirko so zaradi padcev ali tehničnih okvar predčasno končali Jonas Folger, Tito Rabat, Kohta Nozane, Lucas Mahias, Michael Rinaldi, Alex Lowes in Alvaro Bautista.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam