Razgatlioglu dobil še drugo dirko Razgatlioglu dobil še drugo dirko VN Velike Britanije - 2.Dirka
04.07.2021 16:34 Matic Kovačič

Nova zmaga za turškega dirkača in sprememba na vrhu v skupnem seštevku.

Toprak Razgatlioglu je dobil še drugo, daljšo dirko razreda Superbike v britanskem Doningtonu. Na koncu 23 krogov dolge preizkušnje je bil 2.2 sekundi hitrejši od Garretta Gerloffa, ki je tako poskrbel za Yamahi na prvih dveh mestih, medtem ko je bil Tom Sykes na tovarniškem BMW-ju z zaostankom 4.5 sekunde na koncu tretji in prvič po sezoni 2018 stal na stopničkah dve dirki zapored.

Na četrto mesto se je iz začetnega enajstega prebil Ducatijev tovarniški dirkač, do stopničk pa ga je ločilo le 6 desetink sekunde. Na petem mestu in več kot 8 sekund za dirkačem Ducatija je končal drugi tovarniški dirkač ekipe BMW Michael van der Mark, hkrati pa je bil sekundo pred hitrejšim od tovarniških dirkačev Kawasakija Alexom Lowesom, ki se je do šestega mesta prebil iz začetnega desetega.

Na sedmo mesto in 2.2 sekundi za Lowesom je cilj prečkal Chaz Davies na GoEleven Ducatiju in bil sam 2 sekundi pred članom tovarniške ekipe Ducatija Michaelom Rinaldijem, ki je končal kot osmi. Na deveto mesto se je uvrstil hitrejši od tovarniških dirkačev Honde Leon Haslam, deseti pa je končal njegov moštveni kolega Alvaro Bautista.

Kot enajsti in 23 sekund za zmagovalcem je dirko zaključil še drugi tovarniški Yamahin dirkač Andrea Locatelli, na dvanajsto mesto je po hitrem začetku v sicer zelo solidnem vikendu zanj padel Lucas Mahias, kot trinajsti je zaključil Axel Bassani na Motocorsa Ducatiju, preostale točke pa so šle v roke štirinajstega Tita Rabata in petnajstega Eugena Lavertyja.

Dirko so izven dobitnikov točk končali Luke Mossey na šestnajstem mestu, Issac Vinales na sedemnajstem mestu, Christophe Ponsson na osemnajstem mestu, Loris Cresson na devetnajstem in na dvajsetem branilec naslova Jonathan Rea, ki je po padcu med bojem za vodstvo deset krogov do konca pobral motor in dokončal dirko. Dirko je predčasno končal Nemec Jonas Folger.

V skupnem seštevku sedaj vodi Razgatlioglu s 183 točkami, drugi je Rea s 181 točkami, tretji je ostal Redding s 117 točkami, četrti je Lowes s 114 točkami, peti pa Rinaldi s 94 točkami.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam