Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Rosberg potrdil Mercedesovo premoč
Sobota - 3. trening
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
15.03.2014 05:06

Zadnji prosti trening za VN Avstralije je brez večjih težav dobil Rosberg, ki najbližje konkurente prehitel za več kot sekundo. Drugo mesto je zasedel Button, tretji pa je bil znova Alonso. Pri Lotusu pa še naprej ogromno tehničnih težav.

Artur Švarc

Za razliko od včerajšnjega dne, je karavano formule ena danes pričakalo oblačno in nekoliko vetrovno vreme. Za nameček je bilo za petnajsto minuto treninga napovedanega celo nekaj dežja, kar pa se tokrat vendarle ni uresničilo. Vseeno pa moštva niso želela ničesar prepustiti naključju, zaradi česar je bila na stezi hitro gnečo. Ob tem torej niti ni presenetljivo, da sta glavna favorita za zmago na nedeljski dirki, Rosberg in Hamilton, zelo zgodaj začela z narekovanjem ritma.

Tudi danes pa ni šlo brez tehničnih težav. Začelo se je že pred začetkom treninga, ko je bil Raikkonen prisiljen zaradi težav z elektroniko izpustiti skoraj pol ure treninga. Na njegovo srečo je nato le zapeljal na stezo, vseeno pa višje od sedmega mesta na koncu ni šlo. Bistveno slabše pa jo je odnesel njegov rojak pri Williamsu, Bottas, ki pa zaradi okvare menjalnika sploh ni zapeljal na stezo (moštvo je že potrdilo, da bodo morali menjalnik zamenjati). Menjalnik pa je ponagajal tudi Gutierrezu, ki pa je vsaj uspel opraviti inštalacijski krog, preden je že v deseti minuti zapeljal v garažo in tam tudi ostal do konca treninga.

Povsem svoje poglavje pa še naprej ostaja moštvo Lotus, ki se še naprej sooča s pravim plazom težav. Prav nič ni torej presenetljivo, da je Grosjean moštvu kar nekajkrat po radijski zvezi odgovarjal s precej jeze. Francoski dirkač tokrat namreč zaradi težav z motorjem ni zabeležil niti enega časa. Nekoliko bolje se je izkazal Maldonado, ki je danes zasedel osemnajsto mesto. Žal pa tudi pri njemu brez težav ni šlo, saj se je moral zaradi okvare ob stezi ustaviti prav v zadnjih sekundah treninga.

Pravo nasprotje Lotusa pa še naprej ostaja moštvo Mercedes. Srebrni so namreč tudi danes prikazali zelo suvereno vožnjo, saj sta Rosberg in Hamilton praktično ves čas zasedala vrh lestvice. Najhitrejši čas na trših pnevmatikah je tako pripadel angleškemu dirkaču (1:30:919), na mehkejših pa nemški dirkač (1:29:375). A velja ob tem omeniti, da je bil Hamilton na dobri poti, da postavi tudi na teh pnevmatikah najboljši čas. Toda ob svojem edinem poskusu je storil napako in tako trening končal na četrtem mestu, dobro sekundo za Rosbergom.

Med njiju pa sta se tokrat uvrstila Button in Alonso, ki pa sta svoja dosežka dosegla na mehkejših kompletih pnevmatik. Približno sekundo in pol slabše od Rosberga pa so bili še Ricciardo, Hülkenberg, Raikkonen in Magnussen, ostali pa so tokrat zaostali že več kot dve sekundi. Velja pa omeniti, da so imeli tokrat mnogi precej težav z obrabo pnevmatik.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija