Rea dobil britanski šprint Rea dobil britanski šprint VN Velike Britanije - Superpole Dirka
04.07.2021 12:31 Matic Kovačič

Dirko pravih in napačnih izbir pnevmatik dobil svetovni prvak.

10 krogov dolgo dirko, v kateri se je večina dirkačev odločila za uporabo intermediate pnevmatik, je dobil branilec naslova Jonathan Rea na Kawasakiju. Na drugo mesto se je z zaostankom dveh sekund in pol uvrstil Tom Sykes, Michael van der Mark pa je s tretjim mestom poskrbel za dva tovarniška BMW-ja med prvo trojico.

Leon Haslam je s četrtim mestom Hondi pripeljal njihovo najboljšo uvrstitev v sezoni in za seboj uspel zadržati Američana Garretta Gerloffa, ki je dirko tako končal kot peti. Na šesto mesto pa se je iz trinajstega uspel povzpeti zmagovalec včerajšnje dirke Toprak Razgatlioglu.

Kot sedmi je skozi cilj pripeljal Francoz Lucas Mahias iz ekipe Puccetti in več kot 5 sekund pred Chazom Daviesom, ki je bil z osmim mestom najhitrejši Ducatijev dirkač, zadnjo točko pa je na svoj račun vpisal drugi Yamahin tovarniški dirkač Andrea Locatelli. 

Največja poraženca Superpole dirke sta postala Alex Lowes in Scott Redding, ki sta zaradi padca in napačne izbire pnevmatik končala na štirinajstem in osemnajstem mestu. Na drugi glavni dirki pa bosta tako štartala drug poleg drugega iz četrte štartne vrste.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam