Vinales po koncu sezone zapušča Yamaho Vinales po koncu sezone zapušča Yamaho Uradna potrditev
28.06.2021 09:38 Matic Kovačič

Prekinitev pogodbe se bo zgodila leto dni pred iztekom.

Potem, ko so se od sobote zvečer razširile govorice in ugibanja, da bo Maverick Vinales po zaključku sezone zapustil vrste Yamahe in si poiskal drug izziv, so danes zjutraj pri Yamahi potrdili, da jih španski dirkač po petih preživetih sezonah v moštvu zapušča ob koncu leta.

Ko so pri Yamahi z Vinalesom podpisali pogodbo leta 2017 kot menjavo za odhajajočega Jorgeja Lorenza, ki se je pridružil Ducatiju, so pričakovanja bila izjemno visoka. In sodelovanje se je začelo sanjsko z zmago na prvih treh dirkah, od takrat naprej pa so trenutke briljantnosti spremljale težave in nekonstantnost.

Podobno se je zgodilo tudi na začetku letošnje sezone, ko je Maverick slavil na uvodni dirki sezone, potem pa do Assna sploh ni prišel do stopničk, sodu pa je dno izbila izjemno slaba predstava v Nemčiji, kjer je dirkaču in moštvu postalo jasno, da sodelovanje sicer izjemno hitrega Španca in japonskega proizvajalca enostavno ni več smiselno, zato se njihove poti s koncem sezone razhajajo.

Sicer še ni uradno potrjeno, kjer bo Maverick dirkal v naslednji sezoni, a že v kratkem se pričakuje uradna objava s strani Aprilie, s katero bi potrdili dogovor s španskim dirkačem za sezono 2022, v ekipi pa bi se pridružil Aleixu Espargaroju.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam