Dominacija ekipe Red Bull KTM Ajo se nadaljuje Dominacija ekipe Red Bull KTM Ajo se nadaljuje Moto2 Assen - Dirka
27.06.2021 13:17 Matic Kovačič

Podobno kot sobota je tudi nedeljska dirka v razredu Moto2 minila v znamenju dirkačev ekip Ajo in MarcVDS.

Zmagovalec 24 krogov dolge dirke razreda Moto2 je postal Raul Fernandez in v svoji debitantski sezoni v razredu slavil še tretjič. Za ekipno zmagoslavje je z drugim mestom poskrbel Remy Gardner, na tretje mesto pa se je uvrstil dirkač ekipe MarcVDS Augusto Fernandez, za katerega so to bile prve stopničke po Misanu leta 2019.

Dobrih šest desetink od stopničk ter 1.8 sekunde od zmage je končal četrti Sam Lowes v izjemno dominantni predstavi ekip Ajo in MarcVDS, saj je peti Marco Bezzecchi končal na petem mestu zaostal več kot osem sekund za vodilnim in 2.6 sekunde pred šestim Japoncem Aijem Oguro.

Jorge Navarro je cilj prečkal kot sedmi, tri sekunde za Japoncem pred njim in dve sekundi pred osmim Xavijem Viergom, ki je na štartno-ciljni ravnini ugnal Marcela Schrotterja, ki je tako končal kot deveti. Zadnje mesto v deseterici pa si je pridirkal Celestino Vietti, ki je cilj prečkal sekundo in pol za dvojcem pred njim.

Med dobitnike točk so se uspeli uvrstiti še Somkiat Chantra na enajstem mestu, Albert Arenas na dvanajstem mestu, Stefano Manzi je na koncu bil trinajsti, zadnji par točk pa sta si razdelila moštvena kolega iz ekipe SAG Tom Luthi na štirinajstem in domačin Bo Bendsneyder na petnajstem mestu.

Ob poletnem premoru v prvenstvu vodi Gardner s 184 točkami, drugi je Fernandez s 153 točkami, tretji je Marco Bezzecchi s 128 točkami, četrti Lowes s 99 točkami, peti pa Di Giannantonio s 73 točkami.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam