Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Hamilton vrnil udarec
Petek - 2. trening
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
14.03.2014 08:01

Na drugem prostem treningu za VN Avstralije je bil, kljub nevšečnostim na prvem, najhitrejši Hamilton. Za dodatno mero dobre volje znotraj moštva Mercedes pa je z 2. mestom poskrbel še Rosberg. Alonso pa je na 3. mestu zaostal že za več kot pol sekunde.

Artur Švarc

Gledalcem v Albert parku, ki so znova lepo napolnili tribune ob stezi, tudi na drugem prostem treningu ni manjkalo dogajanja. Dirkači namreč niso prav nič zapravljali s časom in s postavljanjem uradnih časov začeli praktično takoj, ko je bilo to možno. Ni torej presenetljivo, da je imelo po desetih minutah že štirinajst dirkačev postavljene uradne čase. Tako kot skozi celoten prvi trening, pa so moštva sprva uporabljala zgolj trše komplete pnevmatik. Na teh pa se je najbolje znašel Rosberg, s časom 1:32:013. Mesti za njim pa sta zasedla Alonso in Button.

V sedemindvajseti minuti pa so moštva že začela nameščati mehkejše komplete pnevmatik – kot prva sta to storila Red bullova dirkača ter Rosberg, ki je takrat zgolj za nekaj časa izgubil vodstvo. Ricciardo je namreč izkoristil boljše pnevmatike ter za približno minuto držal vodstvo. Pričakovano pa na Rosbergov odgovor ni bilo potrebno dolgo čakati, saj je Mercedesov dirkač že s svojim prvim poskusom dosegel čas 1:29:782. Nemčevemu času pa se nato kar nekaj časa ni nihče približal na manj od pol sekunde zaostanka.

Slabih štirideset minut pred koncem pa je bil Rosberg vendarle premagan – toda s strani moštvenega tekmeca. Hamilton, ki je na prvem treningu naletel na tehnično težavo in ostal brez doseženega časa, je namreč takrat vodstvo prevzel s časom 1:29:625. S tem pa je Mercedesov dirkač postavil tudi najboljši čas prvega dne, saj so se moštva v nadaljevanju treninga bolj ali manj osredotočala na daljšo vožnjo.

Ima torej Mercedes najboljši paket za nedeljsko dirko? Sodeč po drugem treningu se temu nedvomno zdi tako. Zanimiva pa je situacija pri njihovih glavnih tekmecih – pri Ferrariju za zdaj Raikkonen še ni našel pravega ritma, saj je za Alonsom tokrat zaostal za dobre pol sekunde. Red bull? Zdi se, da je najhuje za njimi, saj se težave z zimskih testiranj tudi tokrat niso ponovile. Zaradi česar tudi niti ni presenetljivo, da je Vettel tokrat zasedel četrto mesto, Ricciardo pa šesto. Zanimovo pa je bilo spremljati tudi njune čase pri daljši vožnji, kjer deluje Red bull hitreje od Ferrarija.

Sicer pa tehničnih težav na drugem prostem treningu skoraj ni bilo. Kot izjeme lahko štejemo zgolj moštvo Caterham, kjer Ericsson in Kobayashi nista vozila, iz boksov pa nismo videli zapeljati tudi Maldonada. Dirkači so se tako bolj ali manj izogibali težavam – če izvzamemo nekaj zletov s steze, je za še edino večjo napako poskrbel Hülkenberg, ki ga je štiri minute pred koncem zavrtelo. Dirkač Force Indie se je pri tem ustavil v pesku, trening pa je bil zanj posledično končan.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija