Gajser začel z zmago, Pancar osvojil 10. mesto Gajser začel z zmago, Pancar osvojil 10. mesto VN Rusije
13.06.2021 16:24 Uredništvo

Na Veliki nagradi Rusije, uvodni preizkušnji za točke svetovnega prvenstva v motokrosu, sta slovenska voznika Tim Gajser in Jan Pancar potrdila, da sta zelo dobro pripravljena na izzive nove sezone med svetovno motokros srenjo.

Aktualni svetovni prvak v razredu MXGP Tim Gajser je v kvalifikacijah zaostal samo za Jeffreyem Herlingsom. Prvo vožnjo je slovenski motokros šampion začel imenitno. V prvi ovinek je šel po zunanji strani in se iz njega katapultiral na prvo mesto, ki ga potem ni več izpustil iz rok. Ciljno črto je po tridesetih minutah ter še dveh krogih prevozil prvi.

"Dobra dirka, dober štart. Na začetku sem se odločil, da bom šel v prvi ovinek po zunanji liniji in posrečilo se mi je narediti majhno razliko, ki je bila podlaga za to, da sem se lahko odpeljal naprej," je po prihodu v cilj kratko in jedrnato Gajser pokomentiral prvo vožnjo sezone med svetovno elito v letu 2021.

Druga vožnja je postregla z zapletom v prvem ovinku, saj je Gajser prvo merilno mesto prevozil šele na 23. mestu, prvi krog pa je končal na 9. mestu. Naslednjih nekaj krogov je sledil divji rodeo po kanalih, ki so se naredili na progi, ter ovinkih, v katerih je prehiteval tekmece kot po tekočem traku. V šestem krogu pa se je prebil na drugo mesto in se nato preudarno približeval Antoniu Cairoliju. Italijan je dobrih sedem minut pred koncem popustil praktično brez boja in Gajser se je zanesljivo odpeljal še do drugega prvega mesta dneva ter skupne zmage na prvi dirki sezone v razredu MXGP.

"Zabavna druga vožnja. Na štartu sem se zapletel v gneči z drugimi. Znašel sem se v ozadju, se zbral in začel prehitevati tekmece. Ko sem prišel na prvo mesto, pa sem nato do konca le še užival v vožnji."

Gajser začel z zmago, Pancar osvojil 10. mesto

Jan Pancar je v razredu MX2 v kvalifikacijah dosegel 18. čas. V prvo vožnjo se je pognal imenitno in na prvo merjenje časa pripeljal tretji. Ob zelo agresivnih tekmecih je nato nekaj mest izgubil,  kar dolgo časa vozil na šestem mestu, skozi ciljno črto pa nato pripeljal na osmem mestu.

V drugo vožnjo se je Pancar vnovič podal zelo odločno in brezkompromisno, a so ga tekmeci malce zaprli in prvi krog je končal šele na 18. mestu. Nato se je zbral in napredoval do 10. mesta, potem pa se mu je v 13. krogu primerila napaka in zdrsnil je na 13. mesto. Do konca je pridobil eno mesto in v skupnem seštevku prve dirke sezone je to zadostovalo za 10. mesto, kar je za Pancarja brez dvoma lep obet in vzpodbuda za nadaljevanje trdega dela na treningih.

Druga od skupno devetnajstih predvidenih preizkušenj sezone za točke svetovnega prvenstva v motokrosu bo 27. junija 2021. To bo dirka za Veliko nagrado Velike Britanije, ki bo v Matterley Basinu.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam