Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zrelostni izpit za Vettla
Zmagoviti dirkač namesto zmagovitega dirkalnika
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.03.2014 08:24

V petih letih službovanja pri Red Bullu je Sebastian Vettel vedno naletel na zmagoviti dirkalnik. In sedaj? Letošnje leto bi lahko bilo za mladega Nemca priložnost, da opravi zrelostni izpit.

Artur Švarc

Gledano iz športnega vidika, bi lahko letošnja sezona za Sebastiana Vettla predstavljala padec. Lahko bi. Kajti tudi po katastrofalno slabih testiranjih bi bilo napačno odpisati aktualne svetovne prvake. V primeru, da Red Bull svoj dirkalnik RB10 ne izboljša, tako v zanesljivosti kot tudi v hitrosti, lahko Sebastian Vettel letošnjo sezono kljub temu konča kot zmagovalec.

Seveda ne športno, temveč človeško. Z njegovim vzornikom Michaelom Schumacherjem mladega Vettla ne povezujejo le uspehi, tudi dejstvo, kako je sprejet s strani javnosti. Vettel je sicer v zadnjih štirih letih osvojil štiri naslove, toda točke za simpatije pa so osvajali drugi. "Nepriljubljeni svetovni prvak" se je znašel v središču pozornosti, kakršne si ni želel. Njegove serijske zmage so spremljali žvižgi navijačev.

S svojim manevrom v Maleziji, ko je proti volji ekipe prehitel moštvenega kolega Marka Webbra, si je to negodovanje navijače deloma prislužil sam. Žvižgi da, spoštovanje ne. Mnogi njegove sijajne uspehe nenehno pripisujejo dirkalniku. Newey je dejanski svetovni prvak in ne Vettel – to so bile pogoste izjave Fernanda Alonsa. Helmut Marko, športni svetovalec Red Bulla, je moral pogosto poudarjati, da v ekipi obstajata dva dirkalnika Neweya, na koncu pa zmaga le Vettel.

Vettel je bil pogosto prikrajšan za zasluženo priznanje. "Sploh ne vem več, kaj mora storiti, da bi ga ljudje sprejeli," se je spraševal šef ekipe Red Bull Christian Horner. Odgovor bi lahko ponudil Renault: slab dirkalnik. Michael Schumacher je v Nemčiji povzročil pravo eksplozijo navdušenja nad formulo ena, toda simpatij ni požel, teh je bil deležen šele v svoji drugi karieri, ko se je leta 2010 vrnil z Mercedesom. Rekorder v naslovih prvaka je potreboval tri neuspešna leta, da so ga navijači (skoraj vsi) vzljubili. Izgubljati je težje kot zmagovati – vsaj na človeški ravni.

Naučiti se izgubljati – tako bi se lahko za Sebastiana Vettla glasila velika lekcija sezone 2014. "Seveda je to zanj priložnost, če bo na prvih dirkah končal nekje v sredini," je prepričan Horner. "Toda prepričan sem, da bo to nalogo sijajno opravil." Medtem ko bi se lahko v letošnjem letu ustavil Vettlov lov za rekordi, bi lahko na koncu sezone vseeno odšel kot zmagovalec.

Zmagovalec po točkah za simpatije. Da ima za to potreben potencial, je Vettel pokazal že v Bahrajnu. Čeprav je bil njegov dirkalnik RB10 večinoma v moštveni garaži, je potrpežljivo odgovarjal na vprašanja novinarjev, nekatera od njih je jemal kot črni humor. Ko mu je nek novinar zadnji dan testiranj omenil sedem odpeljanih krogov kot bilanco dneva, se je Vettel pošalil, češ sedem krogov je lahko zelo veliko."

Vettel ima letos priložnost, da se dokaže na človeški ravni. Začimbe ustrezajo: slab dirkalnik, sproščenost štirikratnega svetovnega prvaka in mirnost sveže pečenega očeta. Tudi vrhovni bik Dietrich Mateschitz popolnoma zaupa svojemu vozniku: "Ne verjamem, da ima težavo s tem, da pride na čisto s trenutno situacijo. On, kot tudi celotna ekipa, se bo spoprijel s tem izzivom." Izziv sprejet?  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija