Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ekstrem prihaja od zunaj
Irmscher Opel Corsa iRC
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.06.2021 00:59

Opel v aktualni generaciji ni pripravil GSi ali OPC različice, GS Line je najbolj udarna možnost, kar pa ni preprečilo Irmscherja, da pripravi ekstrem po svojih željah.

Artur Švarc

Kakšna bo usoda OPC pri Oplu pod Stellantisovo streho, lahko le ugibamo – če bo, bo to najverjetneje električna nadmočno navita izpeljanka Corse-e. Irmscher se s tem ne bi strinjal, zato je tradicionalno ovesil tudi to generacijo Corse z vsem, kar premore.

Corsa iRC je zaenkrat še vedno koncept in ga v Remshaldenu ne boste mogli kupiti. Dizajn je po njihovih besedah navdihnil WRC in njihove številne odprtine za zrak. Seveda so za to potrebni zajetni odbijači, poglobljeni pragovi, pogrešali pa bi seveda tudi difuzor s centralno OPC navdihnjeno izpušno cevjo.

Pri Irmscherju še niso odločeni, ali bodo predelavo spravili na svetlo – so pa namignili, da se ukvarjajo tudi s previjanjem motorja, 1,2-litrski 130 bo zletel tja proti dvestotici. Lahko pa že zdaj kupite modul, ki ga previje na 151 KM.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija