Redding do druge zaporedne zmage Redding do druge zaporedne zmage VN Estorila - 1. Dirka
29.05.2021 19:05 Matic Kovačič

Ducatijev tovarniški dirkač ponovno tvegal in z zmago popestril dogajanje v prvenstvu.

Scott Redding je zmagovalec prve Superbike dirke v portugalskem Estorilu, potem ko je tvegal z uporabo Pirellijeve super mehke SCX zadnje pnevmatike. Dirko je v svojo korist odločil že v prvem ovinku in uspel zdržati 21 krogov intenzivnega pritiska Topraka Razgatliogluja in na koncu slavil s prednostjo osmih desetink pred turškim dirkačem Yamahe, ki je za seboj uspel zadržati branilca naslova Jonathana Reo, prvo trojico pa je na koncu ločilo le devet desetink sekunde.

Američan Garrett Gerloff je cilj prečkal kot četrti z zaostankom devetih sekund in pol, a poskrbel za dve Yamahi med prvimi štirimi in hkrati več kot štiri sekunde pred petim Michaelom Rinaldijem, drugim tovarniškim dirkačem Ducatija. Chaz Davies je s šestim mestom poskrbel za tri italijanske motorjem med prvo šesterico, sedmi je skozi cilj zapeljal najboljši dirkač nemškega BMW-ja Michael van der Mark, ki je uspel ubraniti pozni nalet Alvara Bautiste, ki se je s svojo Hondo iz osemnajstega uspel prebiti na končno osmo mesto. Tito Rabat je z osvojenim devetim mestom uspel priti do svojih sploh prvih točk v karieri dirkača razreda Superbike, deseterico pa je zaključil drugi tovarniški Yamahin dirkač Andrea Locatelli.

Axel Bassani je cilj prečkal kot enajsti z zaostankom 30 sekund za vodilnim, a udobnih pet sekund pred drugo tovarniško Hondo Leona Haslama, ki je dirko končal kot dvanajsti. Lucas Mahias je potem, ko mu je uspel zelo hiter štart in je prvi krog uspel prebiti na petem mestu, do konca dirke padel na končno trinajsto, zadnja dva dobitnika točk pa sta bila Tom Sykes na štirinajstem in Kohta Nozane na petnajstem mestu.

Dirko so izven dobitnikov točk končali Jonas Folger na šestnajstem mestu, Isaac Vinales na sedemnajstem, Eugene Laverty in Alex Lowes sta po padcih in pobranih motorjih cilj prečkala kot osemnajsti in devetnajsti, zadnji uvrščeni pa je bil Loris Cresson na dvajsetem mestu. Dirko sta predčasno končala Christophe Ponsson z Yamaho in Samuele Cavalieri s Kawasakijem.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam