Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Mahlejev novi motor brez vzdrževanja
Elektromotorji
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.05.2021 21:33

Mahle je predstavil elektromotor brez magnetov, ki ima 95-odstotno učinkovitost in ne potrebuje vzdrževanja.

Artur Švarc

Pet let nazaj je Honda predstavila prvo praktično rabo neodimijevega magneta, ki ne potrebuje redkih zemeljskih kovin. To je bil takrat velik preboj za industrijo, saj je to pomenilo, da bi lahko Honda izdelovala elektromotorje brez redkih kovin kot so disprozij ali terbij. Mahle je zdaj vse to dvignil na čisto nov nivo.

Predstavili so nov elektromotor brez magnetov. Trenutno je v zadnji fazi preizkušanja in najbolj pomembno je, da ne potrebuje redkih kovin. Mahle pravi, da revolucija ni samo v tem, da je proizvodnja ekološka, ampak da so prednosti tudi pri stroških in vzdrževanju.

Motor je tudi izjemno učinkovit, Mahle pravi, da kar 95-odstotno v vseh režimih delovanja, kar je do zdaj uspevalo le pogonom v Formuli E. Ko gre za vzdržljivost, je obraba skoraj nična, saj je motor brezkontakten in brez klasičnih magnetov. To pomeni, da praktično tudi brez vzdrževanja. Mahle računa, da bo njihov izdelek uporabljen v najširšem možnem krogu, prednosti pa bo izkusila tudi avtomobilska industrija.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija