Bitko živcev dobil Lowes Bitko živcev dobil Lowes Moto2 Doha - Dirka
04.04.2021 18:33 Matic Kovačič

Dvoboj Velike Britanije in Avstralije na katarski stezi ponovno v roke Britancev.

Sam Lowes je podobno kot prejšnjo nedeljo dirko končal na vrhu, kar je bila njegova osma zmaga v karieri dirkača Moto2. A za zmago, s katero je postal sploh prvi dirkač v zgodovini razreda, ki je zmagal prvi dve dirki iz pole positiona, se je tokrat moral neprimerno bolj potruditi, saj mu Remy Gardner tokrat ni dovolil uiti in tako celo dirko vršil izjemen pritisk v upanju da bi Britanec storil napako. Napake ni dočakal, zato se je na koncu moral zadovoljiti z drugim mestom, le 0.190 sekunde za zmagovalcem. Gardnerjev moštveni kolega Raul Fernandez je izjemen debi v razredu prejšnji teden tokrat še nadgradil, saj je dirko končal kot tretji.

Marco Bezzecchi, ki mu je sicer uspel najboljši štart v dirko, v drugi polovici preizkušnje ni uspel držati peklenskega ritma vodilnih in je bil zato na koncu četrti, skoraj sedem sekund za zmagovalcem. S petim mestom in skoraj 10 sekund za Italijanom je končal še en novinec Ai Ogura in dokazal, da mu prestop v razred Moto2 res ustreza. S šestim mestom je tokrat pustil precej boljši vtis Lowesov moštveni kolega Augusto Fernandez, ki se je znašel v sendviču dveh novincev, saj je kot sedmi dirko končal Celestino Vietti. Z osmim mestom je boljše čase za ekipo FlexBox HP40 Pons napovedal Stefano Manzi, deveti je bil tokrat Xavi Vierge, deseti pa tretje uvrščeni iz preteklega tedna Fabio Di Giannantonio.

Druga zmaga zapored pomeni da je v skupnem seštevku vodilni Lowes s 50 osvojenimi točkami, na drugem mestu je Gardner s 40 osvojenimi točkami, tretji pa je Raul Fernandez, ki jih je zbral 27. Peterico vodilnih zaključujeta Bezzecchi s 26 osvojenimi točkami in Di Giannantonio s 22 točkami po dveh preizkušnjah. 

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam