Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prvi dan v vodstvu Neuville
WRC Hvraška - Petek
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.04.2021 22:01

Thierry Neuville je po osmih hitrostnih preizkušnjah prvega dne Rallyja po Hrvaški na vrhu pred Ogierjem, medtem ko se je vodilni v prvenstvu, Rovanpera, poslovil že nekaj minut po začetku v petek zjutraj.

Artur Švarc

Pričakovati je bilo, da bodo asfaltne površine v okolici Zagreba zelo različne, ta raznolikost pa se je spreminjala celo od ovinka do ovinka. Gre za prvi asfaltni rally po Nemčiji 2019, k vsemu pa dodajmo še skoke in pesek in blato, ki se ga na cesto zanese v ovinkih, pa je zabava vrhunska.

Prvi je na progo zjutraj zapeljal vodilni v prvenstvu, Kalle Rovanpera s Toyoto, a je manj kot kilometer pred koncem prvega brzinca v desnem ovinku odplaval levo čez breg in končal nekaj deset metrov nižje v gozdu. Za njim je prvi vozil Neuville, kar je dodobra izkoristil. Belgijec ima novega sovoznika, s katerim letos še ni zmagal, sploh, ker je Martijn Wydaeghe Flamec in govori nizozemsko, je slednji do Hrvaške veliko delal tudi na izgovorjavi.

Neuville je zlahka dobil tri od štirih dopoldanskih preizkušenj, razen tretje, ki je pripadla Evansu.

Evans je bil po dopoldanskem delu na drugem mestu, 7,3 sekunde za Neuvillom in 5 sekund pred Ogierjem. Svetovni prvak je skoraj odletel na istem ovinku kot Rovanpera, a jo je na srečo odnesel le s prebito gumo, kar pred koncem brzinca ni predstavljalo velikega problema.

Ogier je popoldne našel hitrost in sam dobil tri od štirih preizkušenj in na drugem mestu prehitel Evansa, na 7. hitrostni preizkušnji pa je  zabeležil že svojo 600. dobljeno v WRC.

Prvi trije imajo po petku občutno prednost pred preostankom, ki ga začenja Tanak s Hyundaijem. Izbira trdih gum je Estonca spravila na 25 sekund zaostanka, za njim pa tretji Hyundai z Breenom zaostaja še 22,9 sekunde.

V WRC2 smo prvič letos videli tudi Ostberga s Citroenom, ki je prva dva rallyja deloval kot televizijec. Ostberg ima rahlo prednost pred Grjazinom s Polom in Suninenom s Fordom. Vodilni v prvenstvu, Mikkelsen, je zletel s ceste.

Slovenci pa so takole: Darko Peljhan in Matej Čar sta na 35. (+11:59,5), Grega Premrl in Gregor Brešer na 47. (+16:07,3), Aljoša Novak in Jaka Cevc na 53. (+18:44,7), Primož Brazda in Primož Tavčar pa na 54. mestu (19:42,0).

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija