Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Podobnost z večjim A4 je neizbežna
Audi A3 limuzina 2.0 TDI Attraction
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.03.2014 09:57

Družina A4 je dobila novega člana, ki je za 15 centimetrov daljši od klasične kombilimuzine, njegova glavna posebnost pa je limuzinski zadek in 425 litrov velik prtljažni prostor.

Artur Švarc

Znova smo sedli za volan modela A3, le da smo tokrat spoznavali limuzinsko verzijo, ki postaja prav tem razredu čedalje bolj priljubljena med kupci. Namreč, Mercedes že ima svojega (CLA), Mazda ima Trojko sedan, na poti je tudi bavarski izdelek s serijo 2 coupe, na podobno potezo se pripravljajo tudi pri Peugeotu (408 GT). Po vsej verjetnosti bo podobnih modelov še več. Audijevi snovalci niso imeli prav veliko dela. Od B stebrička so zarisali limuzinsko obliko in zadku v stilu ostalih hišnih modelov namenili lično podobo. S tem so sicer storili malce zmede pri prepoznavnosti novega izdelka, saj nas je kar nekaj ljudi zmotno spraševalo ali je to A4. Seveda, na prvi pogled bi to lahko bil, a bližnje srečanje vendarle poda negativen odgovor. Namreč, A3 limuzina je za 24,5 centimetrov krajša kot A4. 

Ker se pri Audiju vedno znova hvalijo z naprednostjo, je prav škoda, da niso uporabili inteligentnega sistema odpiranja prtljažnih vrat, kar bi zagotovo olajšalo nalaganje stvari skozi ozko odprtino v 425-litrski prostor. Edina prednost je, da se vrata samodejno odprejo oziroma ob pritisku na gumb na vratih ali ključih, sistem sproži mehanizem, ki potisne vrata do vrha. Funkcionalen prostor je možno še dodatno povečati za nekaj 100 litrov (natančnega podatka pri Audiju nimajo), kar bo dovolj za prtljago za dva ali štiri potnike, obenem niso pozabili niti dodatnega odlagalnega prostora ob strani, nekaj malenkosti pa je možno poskriti tudi v predelu rezervne gume. V potniški kabini je prostora dovolj za štiri potnike, vendar potnika na zadnji klopi ne smeta biti pretirano velika, saj hitro zmanjka prostora za glavo in kolena. Vse ostalo je znotraj A3 limuzine identično kot pri ostalih bratih. Družijo jih kakovostni materiali, končna izdelava, napredna tehnologija (na prvo mesto uvrščamo multimedijski MMI) in dobra ergonomija. 

Testnega A3 limuzino je poganjal prenovljen in zmogljivi dvolitrski dizel, ki mu brez težav podelimo veliko pohvalo. Zmore spodobno moč 110 kilovatov in 320 Nm navora, ki 1290 kilogramov težkega A3 spremeni v izjemno hiter avto, po drugi strani pa je sposoben omogočiti nizko povprečno porabo, ki se le težko dvigne čez sedem litrov. Za čas našega testa smo beležili povprečje 6,3 litra. O voznih lastnostih ne gre izgubljati besed. Tako kot pri ostalih verzijah, tudi limuzina ponuja suvereno predstavo na cesti.

Kaj pa cena? No, pri tem bo marsikdo zastrigel z ušesi. Ni poceni. Vsaj takšen, kot je bil naš testni avto. Končna cena 36.269 evrov. Veliko, se strinjamo. Vendar tudi dodatne opreme ni bilo malo. 17-palčna platišča, ksenonski žarometi, Bluetooth vmesnik, samodejna klimatska naprava, parkirni senzorji spredaj in zadaj, ozvočenje Audi Sound System, barvni zaslon, strešno okno in kup drugih malenkosti, ki nanesejo visoko končno ceno. V osnovi takšen Audi A3 limuzina stane 28.200 evrov.

Tehnični podatki
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija