Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ford Custom je v Sloveniji zdaj na voljo tudi z Raptorjevo masko
Nove različice
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.01.2021 07:39

Gospodarska vozila so pri Fordu čedalje bolj pomembna, kar se kaže v prodajni statistiki, zato tudi v tem segmentu uvajajo številne novosti. Zdaj velja izpostaviti uvedbo paketov Active in Trail pri modelu Custom.

Peter Pirkovič Peter Pirkovič

Ta je kupcem na voljo tako v potniški in furgonski izvedbi, skupno pa pri Fordu predstavljata kar dve tretjini celotne prodaje gospodarskih vozil. S paketi Trail in Active si bodo v prihodnje skušali pridobiti še nekaj dodatnih kupcev. Zelo odkrito ciljajo povečanje zanimanja med fizičnimi kupci oziroma družinami, saj so potniške verzije Fordovih kombijev vse večji približek enoprostorskim vozilom, kjer pa zanimanje zadnja leta močno upada (v ponudbi sicer še vedno ohranjajo S-Maxa in Galaxyja). 

Paket Trail, ki je nadgradnja paketa Trend, bo zunanjo podobo začinil z novo masko in velikim napisom Ford, kakršno uporablja Ranger Raptor, nataknjena bo imel 16-palčna platišča, terensko šminko pa bodo zaokrožale še plastične obrobe na blatnikih, razširjeni pragovi, zapora diferenciala z mehanskim zdrsom in usnje na sedežih. Transit Custom Trail je na voljo v različnih karoserijskih izvedbah, med katerimi so tudi furgon, furgon z dvojno kabino in kombi z dvema medosnima razdaljama ter s skupno maso vozila od 3000 do 3400 kg. Za Transita Custom Trail je na voljo le dvolitrski dizelski motor EcoBlue, ki lahko razvija 96, 125 ali 136 kilovatov moči. Motorji z ročnim menjalnikom so delno elektrificirani z blago hibridnim 48-voltnim sistemom, medtem ko kombinacije s samodejnim menjalnikom te možnosti še nimajo.

V primeru paketa Active pri potniški verziji Tourneo Custom so Fordovci poskrbeli, da bo ta opremljen s strešnimi nosilci, dodatnimi oblogami na blatnikih, ob stranicah, na zadnjem odbijaču in pokrovih ogledal, tu so tudi nova 17-palčna lahka platišča, v notranjosti pa bodo sedeži odeti v kombinacijo usnja in tkanine. Prej omenjena zapora diferenciala bo v tem primeru na voljo za doplačilo. Pogonske enote ostajajo iste (dvolitrski dizel), izbirati bo možno med ročnim ali samodejnim menjalnikom, prav tako pa je pri temu modelu možna izbira več različic.

Kot pravijo pri Fordu, je pri obeh verzijah vozilo dražje za okrog 2500 evrov, obema pa je skupna tudi tovarniška vgradnja e-SIM kartice (pri nas preko ponudnika storitev A1) za dostop do spleta in nenazadnje za povezovanje avtomobila z mobilno FordPass aplikacijo, s katero uporabnik lahko med drugim odklepa ali zaklepa vozilo. 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija