Dovi pripravljen vskočiti namesto Marqueza Dovi pripravljen vskočiti namesto Marqueza Andrea Dovizioso
29.01.2021 21:47 Artur Švarc

Menedžer Andrea Doviziosa, Simone Battistella pravi, da je njegov varovanec pripravljen, če bi ga Honda poklicala namesto še okrevajočega Marca Marqueza.

Marquez je decembra imel že tretjo operacijo zlomljene desne roke, zaradi katere lani ni nastopal, prav mogoče pa je, da bo izgubil tudi pomladanski del.

Ker se bo sezona začela 28. marca s prvo od dveh dirk v Katarju v okviru delno popravljenega koledarja, bo Honda verjetno morala zamenjati Marqueza, medtem ko bo ta nadaljeval z rehabilitacijo.

Dovizioso je trenutno na počitnicah, potem ko je konec lanskega leta izgubil svoj tovarniški sedež v Ducatiju, petnajstkratni zmagovalec pa bi lahko bil na voljo, če bi Honda potrkala na vrata.

Čeprav uradnih pogovorov še ni bilo, Battistella pravi, da režim treninga, ki ga Dovizioso izvaja pred načrtovano kampanjo v motokrosu za 2021, pomeni, da bo povsem pripravljen tudi na vrnitev v MotoGP.

»Honda še ni poklicala, če pa že, je Andrea resnično pripravljen," je Battistella povedala za Sky Italy«

»Motokros trenira na amaterski ravni, a to počne z enako intenzivnostjo, kot da bi se pripravljal na sezono MotoGP.«

»Letos se bomo posvetili tudi vrnitvi 2022.«

»Po mojem mnenju se pri Hondi upravičeno bojijo, da bi vrnili na dirke prezgodaj.«

»Naslednji mesec bo ključen za njihovo odločitev. Z naše strani smo zavrnili vse ponudbe za testnega voznika, da bi lahko dirkali drugje in bili pripravljeni tudi na vrnitev na štartno vrsto."

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam