Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Vettel: Red Bull ni dovolj hiter
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.03.2014 20:07

Svetovni prvak priznava, da tudi če ne bi imeli težav z vzdržljivostjo, nimajo dovolj hitrega dirkalnika.

Artur Švarc

Nemec je danes sicer naredil 77 krogov, največ, kar jih je Red Bullu uspelo v enem dnevu, a simulacije dirke niso uspeli spraviti skupaj. Vettel je postavil deveti najhitrejši čas zadnjega dneva s 4,2 sekunde zaostanka za Lewisom Hamiltonom.

»Sem, ni skrivnost,« je bil odgovor na vprašanje, če je zaskrbljen nad doseženimi časi.

»Časov kot jih dosegajo fantje pri vrhu, ne spravimo skupaj iz večih razlogov, ampak ta hip imamo večje težave kot le hitrost.«

Do prvega prostega treninga je tako le še 11 dni, Vettel pa sprejema dejstvo, da bodo letos lovili konkurenco. Verjame pa, da bo Red Bull ta čas izkoristil za napredek tako v hitrosti kot zanesljivosti.

»Nismo naredili dovolj krogov, hitrost v primerjavi z drugimi ni prava, počakati moramo in videli bomo, kaj bo v Melbournu. Stvari se bodo seveda umirile, ta dva tedna bomo izkoristili za nove dele in jih uporabili v skladu z našimi trenutnimi spoznanji.«

Red Bull je pred novo sezono naredil samo 1711 kilometrov, kar je več le od Marussije in Lotusa. Za primerjavo, Mercedes je prevozil skoraj 5000 kilometrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija