Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Drznejši videz in 370 konjev
Cupra Formetor by ABT
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.01.2021 09:43

Hišni Volkswagnov predelovalec je že pred časom sklenil poglobljeno sodelovanje tudi z znamko Cupra, rezultat tega pa je med drugim naviti Formentor.

Peter Pirkovič

ABT-jevi mojstri so s predelavo poskrbeli, da je dvolitrski turbo motor dobil nekaj dodatne moči in sicer ta je iz 227 kW narasla na 272 kW (370 KM), hkrati pa se je povečal tudi navor - 450 Nm. Takšna zaloga moči in navora mu zagotavlja, da je šprint z mesta do 100 km/h dolg le 4,6 sekunde, medtem ko elektronsko omejeno hitrost 250 km/h prav tako brez težav doseže. Nadgradnjo pogonske tehnike so pospremili še z novim izpušnim sistemom, s 35 mm znižanim podvozjem in 20-palčnimi platišči ABT Sport GT.

Družba ABT je s španskim proizvajalcem in z nekdanjim prvakom v prvenstvih DTM, WRX, ERX in STCC (Mattias Ekström), zdaj vpeta v novo zasnovano dirkaško tekmovanje Extreme E, kjer že imajo postavljeno svojo tekmovalno ekipo ABT Cupra XE, prva dirka električnih dirkalnikov pa naj bi bila na sporedu aprila letos v Savdski Arabiji.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija