Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Brez Akrapoviča tudi na Multistradi V4 pač ne gre
Sodelovanja
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.12.2020 12:01

Oglasili so pri mojstri izdelovanja izpušnih sistemov, ki napovedujejo, da so skupaj z Ducatijem razvili nov izpuh ta športni potovalni motocikel.

Urednistvo Akrapovič

Sodelovanje med slovenskim in italijanskim proizvajalcem je zgodba o uspehu, ki se je začela leta 2014 z izpušnim sistemom za motocikel Ducati 1199 Panigale, nadaljevala pa z izdelavo več inovativnih izpušnih sistemov, ki so zmogljivost Ducatijevih motociklov popeljali na še ekstremnejšo raven. Podjetji sta spet stopili skupaj in zasnovali izdelka, ki še poudarita športne lastnosti Multistrade V4 – motocikla, ki je bil ustvarjen zato, da kraljuje na vseh podlagah. 

Podjetji sta ustvarili izpušna sistema, ki se odlično obneseta pri vseh načinih vožnje, ki jih omogoča Multistrada V4. V načinu »Sport« pridejo do izraza lahka in kompaktna konstrukcija, elektronski sistemi in nova šasija, ki omogoča razburljivo in učinkovito vožnjo na mešanih podlagah. Pri načinu »Touring« pridejo v ospredje servisni intervali, načrtovani na vsakih 60.000 km, voznikovo udobje, na katerem je bil velik poudarek že v fazi razvoja, asistenčni radarski sistem, zaslon z navigacijo in žarometi, ki osvetljujejo zavoje. Način »Enduro« omogoča odlično vodljivost v terenski vožnji, h kateri pripomorejo elektronsko vzmetenje, zvezno podajanje moči in ustrezno prestavno razmerje. Način »Urban« pa pri vožnji po mestu  zagotavlja lahko uporabo pri nizkih hitrostih, povezljivost s pametnimi telefoni ter termično udobje za voznika in sopotnika.

Dirkaški izpušni sistem je izdelan iz nerjavnega jekla ter vključuje dušilec z zunanjim plaščem iz titana in ročno izdelanim zaključkom iz ogljikovih vlaken, pri čemer se kombinacija lahkih materialov in edinstvenega dizajna odlično sklada z linijami nove Multistrade V4. Paketu so dodane nove nastavitve elektronike, prilagojene novi zmogljivosti motocikla. Z Akrapovičevim dirkaškim izpuhom se navor motorja poveča na 133 Nm, moč pa na 174 konjev. Na podlagi Akrapovičevega znanja s področja izdelave lahkih športnih izpušnih sistemov je Multistrada V4 tudi za 5 kg lažja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija