Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kruzer v pravem pomenu besede
Honda Rebel CMX1100
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.11.2020 10:04

Pri japonskemu proizvajalcu so predstavili novo izdajo modela Rebel, z zmogljivejšim pogonskim agregatom, ki na slovenske ceste pripelje aprila prihodnje leto.

Peter Pirkovič Honda

Leta 2017 so na trg poslali manjšo 500-kubično izvedbo tega modela in na nekaterih večjih trgih beležili precej zanimanja, zato so se odločili, da tega kruzerja nadgradijo z zmogljivejšim agregatom. Dvovaljnika so si sposodili pri sestrski Africi Twin 1100, ga omejili na 64 kilovatov moči in 98 Nm navora ter poskrbeli za primerno zvočno kuliso. Seveda, v dovoljenih mejah glasnosti, a prepričani smo, da bodo mojstri iz Akrapoviča kmalu pripravili primerno zamenjavo. Za prenos moči je na voljo šeststopenjski ročni ali DCT menjalnik, ki je temu primerno dražji.

Kot pravijo pri Hondi, gre pri modelu CMX Rebel 1100 za motocikel, ki bo zanimal tiste nekoliko bolj zahtevne motoriste. Ti se povečini odpravijo na daljše vožnje, zato poskrbeli, da bo Rebel na voljo s stranskimi torbami in dodatnim sedežem za sopotnika (tega je mogoče sneti), medtem ko je vozniški sedež postavljen dovolj nizko (70 cm), pod njim pa je še manjši 3-litrsko odlagalno mesto in USB-C vtičnica. Pri Hondi so zapisali, da bodo izkušeni vozniki cenili njegov dinamični potencial in možnost konkretnih nagibov do 35°. Bomo preskusili prihodnjo sezono.

Hondin novi kruzer bo izstopal s klasičnim minimalističnim dizajnom, kjer vidno vlogo igra okrogel žaromet s 4 LED žarnicami, za osnovne potovalne podatke bo skrbel nov LCD zaslon, 13,6-litrska posoda za gorivo bo zadostovala za okrog 300 prevoženih kilometrov, voznik pa bo imel na voljo izbiro voznih programov (standard, Sport in Rain), ki vsak po svoje spreminja odzivnost ročice za plin in delovanje sistema proti zdrsu pogonskega kolesa (3 stopnje nastavitve). Serijsko bo ta motocikel opremljen tudi s tempomatom.

Kot že omenjeno, iz AS Domžale, ki so zastopniki Hondinih motociklov, sporočajo, da bo CMX Rebel 1100 na voljo predvidoma aprila, že zdaj pa so postregli tudi s ceno. Osnovni model bo na voljo za 10.990 evrov, za tisočaka več pa iz salona kupec odpelje verzijo z DCT menjalnikom. Samo za primerjavo, cena CMX500 Rebel znaša 6.790 evrov.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija