Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
V Evropo prihaja Rangerjev model šasije s kabino
Ford Ranger
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.11.2020 07:28

Namenjen bo najzahtevnejšim delovnim nalogam v najtežjih pogojih.

Urša Prosenjak

Ranger je eno Fordovih najmočnejših globalnih orožij. Na tisoče prodanih modelov v ZDA je večinoma personaliziranih po željah kupcev, v Braziliji so pred nedavnim ponudili nov paket opreme, verzija za Tajsko pa je ta mesec doživela prenovo. V Evropi je najbolje prodajan poltovornjak in je pravkar dobil novo različico vstopnega modela.

Model šasije s kabino je prilagojen specializiranim gospodarskim panogam in službam, kot so gradbeništvo, gozdarstvo, vojska in reševalne operacije. Uporablja enako karoserijsko strukturi kot ostali Rangerji, ima pa dizelski motor EcoBlue in štirikolesni pogon, kupcem pa ponuja širok nabor prilagoditev po naročilu

.

Prodaja novega modela se bo začela v januarju, imel pa bo izključno dvolitrski dizelski motor z močjo 127 kW in navorom 420 Nm. Povezan bo s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, imel pa bo standarno možnost štirikolesnega pogona. Za boljši oprijem bodo kupci lahko ob doplačilu naročili elektronski zadnji diferencial in pnevmatike za vse površine.

Ford predstavlja model Raptor šasija s kabino kot priložnost za delavce različnih strok, da svoje vozilo prilagodijo svojim specifičnim potrebam. Možne prilagoditve vključujejo tudi električni konektor za vleko prikolice, visoko zmogljive baterije za povečane električne obremenitve in vmesnik za povezavo pretvorb in signalov vozila. Tovornjak ima vlečno moč 3.500 kilogramov.

»Vozilo smo namenili strankam, ki delajo v najzahtevnejših okoljih in pogojih ter potrebujejo trpežno terensko vozilo,« je povedal Paul Baynes, vodja predelav Fordovega oddelka za gospodarska vozila v Evropi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija