Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Gajser obranil naslov prvaka
MXGP - VN Piertamurate
Gajser obranil naslov prvaka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
04.11.2020 15:28

Slovenski motokros šampion je četrtič v karieri, tretjič v najmočnejšem razredu MXGP svetovni prvak.

Artur Švarc

Sedemnajsta dirka sezone, sicer pa druga zapored v Pietramurati, je potrdila, da je v letu 2020 nesporni kralj motokrosa v prestižnem razredu MXGP Tim Gajser. Najboljši slovenski motokrosist je v kvalifikacijah postavil tretji čas. Štart prve vožnje se mu ni posrečil, saj je na prvo merjenje časa pripeljal na 13. mestu. Hitro se je zbral ter ob koncu prvega kroga prišel do 7. mesta. V devetem krogu pa je Antonio Cairoli, sicer drugouvrščeni v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo, storil napako in padel. Gajser je švignil mimo Italijana in se prebil na tretje mesto, toda z njim se ni zadovoljil, čeprav je imel težave s sklopko. Hitro je prehitel še Alessandra Lupina in pred njim je bil le še Jeremy Seewer, ki pa se Gajserjevim napadom ni vdal. Ciljno črto je prečkal drugi in to je pomenilo, da si je privozil naslov svetovnega prvaka.

"Zelo sem vesel in zelo sem hvaležen vsem. Rad bi se zahvalil vsem po vrsti od mehanikov, sponzorjev do navijačev, ki bi morali biti tu, a jih zaradi covida-19 pač ni, in seveda punci, ki me zvesto spremlja in podpira. Nimam besed, s katerimi bi lahko opisal ta dosežek. To je neverjetno," je vzhičen in presrečen povedal neposredno po koncu prve vožnje Tim Gajser, ki je tako ubranil naslov najboljšega motokrosista sveta. 

Zdaj je na sporedu še druga vožnja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija