Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Gajser po VN Trentina tik pred novim naslovom svetovnega prvaka
MXGP - VN Trentina
Gajser po VN Trentina tik pred novim naslovom svetovnega prvaka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.11.2020 16:34

Šestnajsta dirka sezone svetovnega prvenstva je potekala v Pietramurati v Italiji.

Artur Švarc

Karavana motokrosistov, ki se poteguje za točke svetovnega prvenstva, se je iz Belgije preselila v Italijo. Iz Lommla so vozniki z mehke mivke prišli na zelo trdo podlago v Dolomitih, ki je nekoliko manj zahtevna ter je tekmovalcem nudila zelo dobre pogoje za čim boljši rezultat.

Tim Gajser je že v kvalifikacijah v razredu MXGP tekmecem dal vedeti, da je v imenitni formi. Prepričljivo jih je dobil in prvi izbiral štartno pozicijo.

"Vedno se veselim dirk na tej progi, saj je najbližje Sloveniji. Žal letos ob stezi ne bo gledalcev, s čimer se moramo sprijazniti, vseeno pa bi se rad zahvalil vsem, ki me podpirajo in stiskajo pesti zame. Steza je dobro pripravljena, na vrhu je malce mehka, spodaj pa je trda, zato bo zanimivo. Posebnih načrtov nimam. Tu želim uživati v vožnjah in če mi bo to uspelo, potem lahko pričakujem dobre stvari," je bil dobre volje vodilni v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo.

V prvo vožnjo je Gajser štartal perfektno in na prvo merilno mesto pripeljal na prvem mestu. Takoj se je otresel tekmecev in jim z visokim tempom dirkanja ni pustil, da bi mu sledili. Suvereno je odvozil trideset minut in dva dodatna kroga ter v cilj pripeljal prepričljivo prvi.

"Užival sem. Uspel mi je dober štart, nato sem pritisnil, da sem dobil prednost in kontroliral situacijo. Na koncu sem imel nekaj manjših problemov s tistimi, ki sem jih prehitel za krog, ampak izšlo se je tako, da sem zadovoljen," je povedal slovenski motokros šampion po prihodu v cilj. V drugo vožnjo na 1550 metrov dolgo progo se Gajserju štart ni posrečil. Na prvo merilno točko je pripeljal na 9. mestu, ob koncu prvega kroga pa se je prebil na 7. pozicijo.

Potem je potrpežljivo, a še vedno zelo agresivno lovil tekmece in se uspel zavihteti do 4. mesta. To mu je skupno na dirki prineslo mesto na zmagovalnih stopničkah, in sicer drugo. V skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo ima Gajser pred Antoniom Cairolijem pred zadnjima dvema dirkama 73 točk prednosti in se mu pošteno nasmiha naslov svetovnega prvaka.

MXGP

1. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Jeremy Seewer (Švi), ...

2. vožnja: 1. Clement Desalle (Bel), 2. Antonio Cairoli (Ita), 3. Gautier Paulin (Fra), 4. Tim Gajser (Slo), ...

Skupno na VN Trentina: 1. Antonio Cairoli (Ita): 44, 2. Tim Gajser (Slo): 43, 3. Clement Desalle (Bel): 40, ...

Skupno v SP (16/18): 1. Tim Gajser (Slo): 626, 2. Antonio Cairoli (Ita): 553, 3. Jeremy Seewer (Švi): 535, 4. Romain Fevbre (Fra): 487, 5. Jorge Prado (Špa): 476, ...

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija