Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
1. zavoj poimenovan po Schumacherju
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.03.2014 17:37

Organizatorji steze v Sakhirju, kjer so se danes zaključila predsezonska testiranja, so prišli do odločitve, da 1. zavoj poimenujejo po Michaelu Schumacherju.

Artur Švarc

''Po dovoljenju njegove družine, je nedvomno velika čast, da lahko poimenujemo zavoj po verjetno največjemu dirkaču v zgodovini formule ena ter nekomu, ki je ljudem v Bahrajnu tako zelo pri srcu. Že takoj po svojem prvem nastopu leta 2004 je postal inspiracija za vse v monarhiji, ki ljubijo ta motošport, zaradi česar je seveda prav, da se mu tako poklonimo,'' je povedal vodja steze, Zayed Al Zayani. Zavoji na stezi v Sakhirju sicer prej niso imeli imen in so bili označeni zgolj s številkami.

Sedemkratni svetovni prvak formule ena je sicer na stezi v Bahrajnu nastopil petkrat , a dosegel zgolj eno zmago – na premierni dirki, leta 2004. Na tej stezi pa se je leta 2010 prav tako vrnil iz svojega prvega dirkaškega pokoja. Schumacher sicer še vedno leži v umetni komi, v bolnišnici v Grenoblu. Na novico iz Bahrajna se je tako odzvala njegova družina: ''Prepričani smo, da bo Michaelu ideja všeč in da se bo veselil dejstva, da bo imel na stezi v Bahrajnu lasten zavoj.''

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija