Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Novembra prihaja električni dostavnik Transit
Ford
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.10.2020 06:25

Ford je napovedal premiero povsem električnega Transita v novembru.

Urša Prosenjak

Prve napovedi je modri oval predstavil že aprila 2019 in takrat dodal, da bo vozilo na voljo za evropski trg že leta 2021. Pred nekaj meseci pa so dodali, da bo električni Transit prišel prihodnje leto kot model leta 2022. Ob finančnem poročilu tretjega četrtletja pa je izvršni direktor Jim Farley sporočil, da je premiera vozila že pred vrati.

»Nova električna vozila bodo prava delovna vozila izjemno sposobna in opremljena z digitalnimi storitvami za izboljšanje produktivnosti in zadostitev potreb naših pomembnih strank,« je povedal Farley. »Trg električnih gospodarskih vozil je hitro rastoč in mi bomo izkoristili to priložnost.«

Električni Tranzit bodo proizvajali v ZDA. Gre za del Fordovega načrta elektrifikacije, ki vključuje tudi električni F-150. Farley je že pred časom predstavil stališče podjetja, ki je izrazito naklonjeno elektrifikaciji, pomemben segment slednje pa so gospodarska vozila.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija