Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Najmočnejši Transit doslej
Ford
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
01.10.2020 12:10

Ford je napovedal uvedbo nove pettonske različice Transita, ki bo na voljo od konca leta naprej.

Urša Prosenjak

Nova različica bo imela precej mehanskih posodobitev, ki bodo zagotavljale največjo nosilnost in zmogljivost in ohranjale vse lastnosti, ki so kupce prepričale pri dosedanjih modelih. Dovoljena skupna masa bo večja za 300 kg. Pettonski Transit krepi Fordovo ponudbo v sektorju trga evropskih dostavnih vozil z večjo maso in bo utrdil Fordovo vodilno vlogo pri prodaji gospodarskih vozil.

“Vemo, da je nosilnost ključni dejavnik za produktivnost podjetij, zato je novi Fordov paradni konj med Transiti najzmogljivejši dostavnik, kar smo jih izdelali doslej,” je povedal Hans Schep, generalni direktor področja gospodarskih vozil pri Fordu Evropa. “Prisluhnili smo našim partnerjem, ki se ukvarjajo s predelavami in nadgradnjami, ter njihovim strankam. Dodatno zmogljivost vozila potrebujejo za učinkovito opravljanje svojega poslovanja, pa naj bo to prekucnik, reševalno vozilo ali večji minibus. Trpežna zasnova in prilagodljivost pettonskega Transita zagotavljata, da je idealna izbira za vsa specializirana opravila.”

Vse pettonske različice Transita imajo zadnji pogon za optimalen prenos moči na podlago pri polni natovorjenosti. Fordov dvolitrski dizelski motor EcoBlue s 170 KM razvije do 390 Nm navora za prevoz težkih tovorov, dopolnjuje pa ga šeststopenjski ročni ali desetstopenjski samodejni menjalnik.

Večje število prestavnih razmerij 10-stopenjskega samodejnega menjalnika omogoča, da lahko motor dlje časa deluje v območju največje učinkovitosti in zagotavlja še bolj odzivno vozno izkušnjo. Prilagajanje prestavljanja v realnem času menjalniku omogoča, da s prilagoditvijo spremenjenim pogojem zagotavlja optimalno izbiro prenosa v vseh voznih razmerah.

Povečana nosilnost pettonskega Transita zahteva zmogljivejše mehanske dele, ki omogočajo prevoz težjih tovorov ob ohranjanju preprostega vzdrževanja in uporabe. Šasija je opremljena z zmogljivejšimi sklopi pest, koles in širših zadnjih pnevmatik, ki merijo 205 mm, pa tudi novimi zavorami na zadnji osi za lažje delo s težjimi tovori.

Poleg tega pettonski Transit v Evropi uvaja zadnjo os z dovoljeno osno obremenitvijo 3500 kg, ki so jo že uporabljali v modelih Transita za Severno Ameriko. Pri naročilu 10-stopenjskega samodejnega menjalnika je nameščena tudi nova sprednja os z dovoljeno osno obremenitvijo 2100 kg, ki omogoča še 225 kg večjo zmogljivost za prevoz tovora od standardne različice.

Nova pettonska različica Transita vključuje številne ključne značilnosti zasnove notranjosti, sisteme za pomoč vozniku in povezljivost, ki jih je družina Transitov uvedla leta 2019.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija