Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Volvo številne gumbe na sredinski konzoli zamenjuje z večjim zaslonom na dotik
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
01.03.2014 10:08

Volvo bo na prihajajočem ženevskem avtosalonu predstavil svoj nov kontrolni sistem, ki je zasnovan okoli velikega zaslona na dotik, ki bo poenostavil in izboljšal način, kako vozniki upravljajo z avtom.

Artur Švarc

Zaslon nadomešča tradicionalno paleto gumbov in kontrol na sredinski konzoli. Združuje uveljavljene funkcije tablic, kot so 'swiping' in 'pinching' in nove rešitve, zasnovane posebej za avtomobilsko okolje. Obenem pa tudi komunicira z naborom instrumentov pred voznikom.

Ta prelomna vozniška izkušnja bo na voljo v novi generaciji vozil Volvo, začenši z novim XC90, ki pride na trg kasneje v letu 2014. “Novi vmesnik je zasnovan tako, da zagotavlja tekočo, logično in varno interakcijo med voznikom in vozilom,” pravi Thomas Ingenlath. “Nismo samo vstavili velike tablice v sredino avtomobila. Ustvarili smo digitalno okolje, ki je popolnoma integrirano v avto. ”

Postavitev na pokončnem zaslonu bi lahko opisali kot kup fleksibilnih 'ploščic', kjer vsaka prikazuje svojo ključno informacijo. Navigacija je na vrhu, sledijo ji medijske vsebine in telefon. Nad ploščicami je tanek pas, kjer se pojavljajo opozorila in obvestila, digitalne kontrole klime pa so na dnu.

“Informacije, navigacija in medijske vsebine so visoko na zaslonu in jih je lahko spremljati. Kontrole za telefon, aplikacije in klima pa so spodaj, kjer so lahko dostopne za spreminjanje. Uporaba zaslona je tako logična, da se bo hitro usedla v vaš mišični spomin,” razlaga Thomas Ingenlath.

Eleganten uporabniški vmesnik vključuje tudi palčne kontrole na volanu in široke možnosti glasovnega nadzora. Novi vmesnik je zasnovan tako, da se ploščice na zaslonu razširijo ob dotiku. Ko se ena razširi se druge skrčijo, vendar ostanejo vidne in takoj dostopne.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija