Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Yamahini R geni v 125-kubičnem srcu
Yamaha YZF-R125
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
28.02.2014 21:17

Yamahina YZF-R125 prenovljena išče mladež.

Artur Švarc

Vrabci na vejah čivkajo, da je potrebno narediti majhne športnike kar najbolj podobne večjim in dražjim bratom. Če ne njim pa pravim dirkalnikom. Ta moto ni bil neznan pri snovanju YZF-R125. Letošnja prenova zajema zunanjost, ki je na las podobna Yamahini YZF-R6. Še posebej z vstopnikom za zrak med parabolama obeh žarometov.

Namestili so ji nove obrnjene (USD) vilice, ki skrbijo tako za dober videz, kot za večjo stabilnost prednjega dela motocikla. Ob tem so uporabili nove mostiče med vilicama in zadaj drugačno (beri boljše in učinkovitejše) ročičje vzmeti in blažilnika. S tem so mislili predvsem na udobje za enega ali dva na novi Yamahi YZF-R 125.

LCD prikazovalnik kraljuje na instrumentni plošči, narejen je podobno kot pri ostalih športnih motorjih, ponuja pa izdatno mero različnih informacij o vožnji in delovanju motocikla. Gotovo bo ena pomembnih podrobnosti, ki bo kradla kupce drugim v tem prenapolnjenem segmentu športnih motociklov.

Pogonski agregat je 125-kubični enovaljnik s prenovljenim elektronskim vbrizgom, ki skrbi predvsem za boljšo ekonomijo. Pretiravali so z zavornimi komponentami, saj ima nova Yamaha YZF-R125 radialno nameščeno čeljusti spredaj in enormno moč zaustavljanja. YZF-R125 ima tudi filigranska Y platišča, prednjo plastiko v karbonskem izgledu, zadnjo luč v novem dizajnu, kompaktnejši nosilec tablice, nov izpušni lonec. Stala bo 4290 €. Za pokušino tudi nekaj slik starega modela.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija