Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Land Rover Defender Hard Top za prevoz tovora
Land Rover
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
11.07.2020 07:21

Dolgopričakovano gospodarsko različico novega Land Rover Defenderja Hard Top s trdo snemljivo streho so naposled razkrili.

Urša Prosenjak

Za razvoj modela je zadolžen Jaguar Land Roverjev oddelek za posebna vozila. Avto ima enake karakteristike kot potniška različica, vendar ima več tovornega prostora. Na voljo bosta trivratna 90 in petvratna 110 različica.

Oba modela s trdo snemljivo streho bosta imela samostojne vijačne vzmeti, različica 110 pa bo imela možnost elektronskega zračnega vzmetenja. Zmožnost vleke je ocenjena na 3.500 kg, vključuje pa tudi proizvajalčevo funkcijo Advanced Tow Assist, ki omogoča vozniku upravljanje s prikolico preko krmilnika na sredinski konzoli. Obe različici sta od tal dvignjeni 291 mm.

Najočitnejša razlika med gospodarskim in potniškim modelom je v odsotnosti druge in tretje vrste sedežev. Kljub temu pa bodo imeli kupci možnost manjšega sredinskega sedeža v prvi vrsti, ki bo omogočal potovanje treh oseb. Uporaba inovativnega vzvratnega ogledala ClearSight bo vozniku omogočala pregled nad dogajanjem za vozilom tudi ob povsem natovorjenem tovornem prostoru.

»Novi Defender 90 in 110 Hard Top bo najzmogljivejši in najbolje povezan gospodarski avto s štirikolesnim pogonom, kar smo jih kdaj izdelali,« je povedal Nick Collins, direktor linije Land Roverjevih vozil. »Zasnovan je skladno s svetovnimi varnostnimi standardi in ponuja podjetjem ter poklicnim voznikom najboljše obeh svetov.«

Več podrobnosi o modelu bodo razkrili v prihodnjih mesecih, cena pa naj bi se začenjala pri slabih 40 tisoč evrih.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija