Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Dirka po Londonu izjemna ideja
Jenson Button
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
28.02.2014 07:54

Mnogim, kot na primer dirkaču moštva McLaren, Jensonu Buttonu, je ideja o organizaciji dirke formule 1 po ulicah Londona še vedno zelo včeč. Se nam torej kmalu obeta nova ulična steza?

Artur Švarc

Potem, ko so govorice o dirki, ki bi potekala po glavnem mestu Velike Britanije že skoraj utihnile, se je to v tem tednu povsem spremenilo. Vlada se je namreč odločila, da bo v kratkem preučila zakon o organiziranju dirkaških dogodkov, ki bi poleg gorskih dirk in relija seveda vključevalo tudi dirko formule ena. Je torej dirka po Londonu lahko že kmalu tudi realnost? Sama steza bi namreč potekala mimo znamenitosti kot so npr. Buckinghamska palača, Big Ben in trg Trafalgar. Vsekakor bi si predvsem angleški ljubitelji formule ena bi kaj takšnega nedvomno zelo želeli.

Med takšne pa spada tudi Button, kateremu je ideja o dirki po glavnem mestu neizmerno všeč: ''Ko sem prvič videl načrt za dirko po Londonu, sem takoj vedel, da je bil ta zelo ambiciozen, a tudi fantastičen. Sama misel, da bi dirka potekala po ulicah glavnega mesta, je bila sprva samo v sanjah. A po zakonskih spremembah v tem tednu je lahko ta ideja bistveno bližje uresničitvi. Ko si predstavljaš, kako bi bilo videt, ti resnično vzame dih. Po ulicah Londona bi lahko ustvarili zares edinstveno stezo – ceste so že sedaj široke in dolge, zaradi česar bi bile hitrosti na ravninah visoke, lahko pa bi ustvarili tudi odlične zavoje. Ko vsemu temu dodaš še svetovno znane znamenitosti, ki bi bile del okolice, je takoj jasno, zakaj bi bila to izjemna novost na koledarju. Po tem tednu so torej te sanje nedvomno korak bližje uresničitvi, sam pa bi zelo rad videl, da se ta izjemen koncept tudi uresniči.''

Takšne ulične dirke pa bi seveda bil zelo vesel tudi Bernie Ecclestone: ''Če bomo dobili zeleno luč in bo vse potrebno urejeno, potem bomo to uresničili.'' Se nam z Londonom torej obeta naslednik Silverstona?

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija