Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ženeve 2021 uradno ne bo
Geneve International Motor Show
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
30.06.2020 06:42

Organizator največjega avtomobilskega salona je včeraj uradno sporočil, da po letošnjem odpadlem dogodku Ženevskega avtosalona ne bo niti prihodnje leto.

Artur Švarc

Kot smo pisali včeraj, organizatorji niso sprejeli ponujenega posojila ženevskega kantona, pravice do organizacije salona pa bodo najverjetneje prodali razstavnemu prostoru, ki vsako leto gosti avtosalon, Palexpu SA.

Veliki stroški, ki so nastali zaradi odpovedi letošnjega salona, so potolkli organizatorje. Po posvetu z večino razstavljavcev so sklenili, da Ženevskega avtosalona ne bo niti prihodnje leto. Razstavljavci so bili bolj naklonjeni dogodku 2022, trenutna situacija pa je večino avtomobilskih proizvajalcev prisilila k varčevalnim ukrepom. Ženevski avtosalon (GIMS) sicer vsako leto privabi 600 tisoč obiskovalcev in 10 tisoč novinarjev. Največji dogodek v Švici kantonu Ženeva letno prinese 200 milijonov švicarskih frankov.

Razlog za zavrnitev posojila so kot rečeno pogoji, po katerih bi morali organizatorji denar vračati že prihodnje leto, čeprav ne bi generirali nobenega prihodka ob neorganiziranju salona 2021. Organizatorji se zdaj nagibajo k prodaji pravic lastniku razstavnega prostora, Palexpo SA, ki bi mogoče lahko poskrbel za novi zagon salona od 2022 naprej.

Pa še nekaj o zgodovini – prvič je bil avtosalon organiziran že 1905, ko so predstavljali vse, kar je na tem planetu uporabljalo motorje z notranjim zgorevanjem, pa tudi tiste, gnane na benzen in paro.

Ženevski avtosalon je nazadnje odpadel 1948.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija