Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Majhen križanec za visoke voznike in potnike
Nissan Juke
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.03.2020 14:37

Nissan Juke druge generacije ne more skriti sorodstva s predhodnikom, vsaj ne na prvi pogled. Toda če je zunanjost prepoznavna in značilna za malega kupejevskega križanca, pa je notranjost povsem prenovljena.

Urša Prosenjak

Potniška kabina je prostorna, njena zasnova je usmerjena k vozniku. Kontrolna stikala in gumbi so ergonomsko nameščeni, da jih ima voznik v vsakem trenutku na dosegu roke. Armaturna plošča je narejena iz kvalitetne plastike z mehkejšimi elementi, ki zaobljenost zunanjosti nadaljuje v notranjost. Volanski obroč, ki je nastavljiv po višini in globini, je prirezan, za njim pa je na armaturni plošči instrumentni zaslon, ki vozniku sporoča osnovne podatke o vožnji.

Na vrhu sredinske konzole najdemo multimedijski infotainment z navigacijo, DAB radiem, sistemom za prostoročno telefoniranje in različnimi možnostmi za prilagoditev udobja v potniški kabini. Pod njim so jukeovsko okrogli zračniki klimatske naprave.

Sicer je sredinska konzola precej visoka, ponuja pa kar nekaj odlagalnih površin. Med ročico menjalnika in pokritim predalom sta dve mesti za pijačo, ki pa imata za običajne pločevinke nekoliko prevelik premer, zato morda ni najboljša odločitev vanju postaviti povsem polno in odprto pločevinko, če pa že, pa moramo voziti skrajno umirjeno in se izogibati pretiranim pospeškom.

Sedeži so privlačne športne oblike in tudi precej udobni. Voznikovo mesto je prilagodljivo s po višini in globini nastavljivim volanom in sedežem in nudi obilo prostora tudi visokim voznikom. Žal pa je kljub najvišje dvignjenemu sedežu položaj sedenja še vedno precej nizek za voznice nižje rasti, ki imajo zato vidno polje nekoliko okrnjeno in slabši pregled nad dogajanjem okoli avta, deloma tudi zaradi razmeroma visoko nameščenega zunanjega ogledala, ki ob zavijanju v levo nekoliko zastira pogled. Naklon sedeža se prilagodi z dvigom ročice in ne z vrtenjem kolesa, kot v mnogih primerih, kar nam je všeč, saj je lažje in hitreje, žal pa je ročica nekoliko nerodno nameščena in je težje dostopna.

Prostornost je ena pomembnejših Jukovih odlik tudi v zadnjem delu potniške kabine. Na zadnji klopi je prostora za 3 osebe, čeprav se zares udobno lahko peljeta dva odrasla, ki pa bosta ne glede na višino imela dovolj prostora tako za glavo in noge.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija