Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Gajser sezono svetovnega prvenstva začel z drugim mestom
MXGP - Velika Britanija
Gajser sezono svetovnega prvenstva začel z drugim mestom
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
01.03.2020 23:55

Aktualni svetovni prvak v je na prvi dirki sezone na Otoku dirki osvojil 2. mesto.

Artur Švarc

Slovenski šampion Tim Gajser je na prvi dirki svetovnega prvenstva v Matterley Basinu potrdil, da se je na obrambo naslova svetovnega prvaka dobro pripravil. Že v sobotnih kvalifikacijah je tekmecem pokazal, da je z novo Hondo povsem usklajen in je na blatni progi postavil najboljši čas.

"Zaradi težkih razmer na progi sem želel čimprej odpeljati karseda hitro, saj je steza iz kroga v krog postajala vse bolj zahtevna in blatna. Proga mi ugaja. Menim, da bo štart na dirki ključnega pomena, saj bo steza mokra in polna blata, zato bo težko voziti za tekmeci."

Razmere na stezi so bile potem v nedeljo drugačne kot v sobotnih kvalifikacijah. Nekoliko prijaznejše vreme in temperatura zraka šest stopnij Celzija ni pomenilo idealnih razmer za prvo vožnjo, v katero pa je Gajser vstopil z veliko smole. V tretjem ovinku ga je zadel Jeremy Van Horebeek in Gajser je padel z motorja ter na prvem merjenju časa prevozil merilno črto šele na 30. mestu. A to ga ni zmedlo, ampak le podžgalo. Pognal se je za tekmeci in v divjem ritmu prehiteval vse po vrsti ter na koncu osvojil 8. mesto. Lahko pa bi bil še mesto višje, če ne bi tik pred ciljem nepričakovano padel.

"Nisem zadovoljen. Imel sem nekaj težav že na štartu, potem pa sem na koncu storil še napako. Upam, da bo v drugo bolje."

Druga vožnja je bila za Gajserja bistveno uspešnejša. Odlično je štartal in praktično po dveh ovinkih ušel tekmecem, ki so ga vse do konca preizkušnje daleč za njim gledali v hrbet. Skozi cilj je suvereno pripeljal prvi s prednostjo, ki je znašala več kot triindvajset sekund, v skupnem seštevku dirke pa je osvojil 2. mesto. Boljši je bil samo zmagovalec prve vožnje Jeffrey Herlings, ki je stal na najvišji stopnički na zmagovalnem odru dirke za Veliko nagrado Velike Britanije.

V kategoriji MX2 je Slovenijo na jugu Anglije zastopal Jan Pancar. Z novim moštvom in novim motorjem je kvalifikacije opravil na 26. mestu. Prvo dirko ni začel najbolje, saj je skozi prvo merjenje časa pripeljal šele na 35. mestu. Nato se je zbral in iz kroga v krog pridno prehiteval tekmece ter se prebil do 25. mesta. V šestem krogu pa se mu je primerila napaka in zaradi nje je zdrsnil daleč nazaj. Do konca se je potem zelo trudil, a višje od 32. mesta ni zmogel poseči.

V drugo je Pancar štartal bolje in skozi prvo merilno točko na progi pripeljal na 21. mestu. V izenačeni konkurenci se je hrabro boril z zahtevno progo in tekmeci, nagajal pa mu je tudi dež, ki je začel padati med dirko. Prav padavine so ga malce zaustavile, da je nato popustil oziroma previdno znižal ritem vožnje ter skozi cilj pripeljal na 26. mestu.

MXGP

1. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Jeremy Seewer (Švi), 3. Mitchell Evans (Avs), ... 8. Tim Gajser (Slo), ...

2. vožnja: 1. Tim Gajser (Slo), 2. Jeffrey Herlings (Niz), 3. Antonio Cairoli (Ita), ...

Skupno na dirki: 1. Jeffrey Herlings (Niz): 47, 2. Tim Gajser (Slo): 38, 3. Antonio Cairoli (Ita): 38, 4. Jeremy Seewer (Švi): 35, 5. Mitchell Evans (Avs): 34, ...

MX2

1. vožnja: 1. Jago Geerts (Bel), 2. Jed Beaton (Avs), 3. Mikkel Haarup (Dan), ...  32. Jan Pancar (Slo), ...

2. vožnja:  1. Tom Vialle (Fra), 2. Rene Hofer (Avt), 3. Mikkel Haarup (Dan), ... 26. Jan Pancar (Slo), ...

Skupno na dirki: 1. Jago Geerts (Bel): 43, 2. Tom Vialle (Fra): 40, 3. Mikkel Haarup (Dan) 40, ...


Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija