Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Villeneuve znova na 500 milj Indianapolisa
Veliki povratek
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
27.02.2014 11:16

Svetovni prvak formule 1 iz sezone 1996, Jacques Villeneuve, se vrača na dirko na znamenitem ovalu.

Artur Švarc

Devetnajst let po svoji veliki zmagi, bo po zaslugi moštva Schmidt Petersin Motorsports, Jacques Villeneuve zopet nastopil na dirki za 500 milj Indianapolisa, ki bo potekala 25. maja. Kljub 42-im letom in dejstvu, da je v formuli nazadnje sedel pred osmimi leti, pa se Kanadčan vseeno veseli izziva: ''Imel sem srečo, da sem imel v karieri priložnost nastopiti v mnogih najboljših serijah. A nič me ne vznemirja bolj kot nastop v seriji IndyCar. Moštvo Schmidt Peterson Motorsports je dokazalo, da je sposobno tekmovati z najboljšimi, zaradi česar se zelo veselim sodelovanja s Samom (Schmidtom, solastniku moštva, op. p.) in moštvom ter priprav na maj.''

Kot že omenjeno, je Villeneuve nazadnje nastopil v Indianapolisu leta 1995, ko je dirko tudi dobil. Poleg Villeneuva pa bo na dirki nastopil še en nekdanji dirkač formule ena, Juan-Pablo Montoya.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija