Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
S polno posodo goriva od Prekmurja do obale in nazaj
Peugeot 208
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.02.2020 09:09

Pri izbiri avtomobila pogosto igra pomembno vlogo poraba goriva. Malčki so tu v prednosti, saj njihovi motorji ne slovijo kot pretirano žejni. Tudi Peugeot 208 ima obvladljivo porabo.

Urša Prosenjak

Po podatkih proizvajalca naj bi poraba pri mestni vožnji znašala 5,2 l na 100 km, pri izvenmestni vožnji naj bi za 100 km vožnje porabili le 3,7 l, kombinirana poraba pa naj bi bila 4,2 l. Podatke smo preverili v praksi. Ko smo napolnili 44-litrski rezervoar za gorivo, je doseg obljubljal 700 kilometrov brezskrbne vožnje pred naslednjim obiskom črpalke. Med vožnjo po mestu je potovalni računalnik sporočal porabo 7 litrov, ko pa smo se odpravili na daljšo vožnjo izven mesta, se je številka spustila na 6,4 litrov. Tudi višje hitrosti na avtocesti niso pretirano zvišale porabe, ki se je tam povzpela na 6,5. Porabo smo za kakšen deciliter še dodatno znižali z vklopom varčevalnega ECO načina vožnje, vendar nam je bila ljubša hitrejša odzivnost motorja v običajnem načinu, zato smo rade volje žrtvovali tisti deciliter.

Po naših izračunih smo z enim rezervoarjem goriva prevozili 687 kilometrov, kar je dovolj blizu obljubljenega dosega. Drugače povedano, z enim samim rezervoarjem se lahko s severa Slovenije peljemo na izlet na obalo in nazaj, pa še nam bo ostalo dovolj goriva, da lahko zavijemo vmes do kakšne izletniške točke.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija