Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Kobajaši bi raje GP2
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.02.2014 13:51

Kamui Kobajaši meni, da bi bil dirkalnik GP2 hitrejši od njihovega Caterhamovega dirkalnika.

Artur Švarc

 

Japonski dirkač je prvi bahrajnski test končal s časom 1m39.8s, kar je štiri desetinke slabše od lanskega GP2 pola, ki ga je osvojil Fabio Leimer.

Večina Renaultovih ekip se tako ali tako osredotoča na zanesljivost dirkalnika, Kobajaši pa poziva svojo ekipo, da do naslednjega tedna najdejo nekaj dodatne hitrosti.

»Nismo na dirki, a če bi bila tu dirka, bi bil GP2 tu hitrejši,« je Japonec povedal novinarjem.

»Čas kroga je še vedno hitrejši v GP2, moramo delati, a če bi ta trenutek dirkali, to ne bi bila formula 1. Ko pogledaš čas kroga, moraš biti zaskrbljen. Ne morem biti srečen, a moram misliti na to, kaj se da storiti. Časa je malo in razmišljati moramo tudi o zanesljivosti, a tudi o hitrosti. Dati moramo vse od sebe.«

Nekdanji dirkač Toyote in Sauberja meni, da igrati le na zanesljivost, ni pametno. Ko so ga vprašali, če je njihov dirkalnik dovolj zanesljiv, da bi lahko osvojil kako točko, je Kobajaši odgovoril: »To me ne zanima. Bolj me zanima potencial, da ulovimo ostale, to je najpomembneje. Ne razmišljam le o tem, kako končati dirko, pač pa tudi o hitrosti. Letošnje leto je za ekipo leto priložnosti in možnosti, a ta hip v primerjavi z ostalimi nismo dovolj hitri.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija