Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Več kot 300 konjev za Astro
Premiera: Opel Astra OPC Extreme
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.02.2014 09:31

Predstavljamo vam nove tovarniške slike najbolj nore Astre OPC vseh časov. Študijski avtomobil bo nadaljeval tradicijo Astre OPC X-treme Concept predstavljene leta 2002. Tako kot takrat, bo tudi tokrat to dirkalnik, ki zna zapeljati z dirkališč tudi na vsakdanje ceste.

Artur Švarc

Razlika je le v tem, da je bil rdeči OPC X-treme izpred 12 let izdelan le v enem primerku, novi Extreme v tipičnih avtomobilsko športnih barvah Opla pa predstavlja osnovo za številčno omejeno serijo vozil. Opel Astra OPC Extreme je neposreden derivat Astre OPC Cup, dirkalnika vztrajnostnega prvenstva Nürburgring Endurance Championship (VLN), skladnega s predpisi za vožnjo v vsakdanjem prometu. Astri OPC z močjo motorja 280 KM, ki je med kupce zapeljala leta 2012, so za doseganje manjše mase namenili visokokakovostne elemente iz ogljikovih vlaken. S tem so uspeli prihraniti kar 100 kilogramov. Dodatno so jo oplemenitili še s posebno varnostno ojačitvijo zgradbe, dirkaškimi sedeži, šest točkovnima varnostnima pasovoma, prevzetima iz dirkalnika in izboljšanimi zavorami, pozabiti ne gre niti na 19-palčna platišča s Hankookovimi gumami (245/40). In kar je najbolj pomembno. Dvolitrski motor, povezan s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, razvija več kot 220 kW (300 KM).

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija