Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Volvo V40 ima najmočnejši motor z najnižjimi emisijami v svojem razredu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.02.2014 08:54

Volvovi novi pogonski sklopi Drive-E, ki nudijo najboljšo mešanico voznosti in nizkih CO2 emisij, so sedaj na voljo tudi v Volvu V40 in V40 Cross Country.

Artur Švarc

»Volvo V40 D4 nudi masivnih 58 kW (80 KM) več voznega užitka od drugih avtomobilov v razredu s CO2 emisijami te ravni. To je še dodaten dokaz, da pogonski sklopi Drive-E ponašajo učinkovit vozni užitek na novo dimenzijo,« pravi Michael Fleiss, podpredsednik pogonskih sklopov pri Volvo Car Group.

V40 bo opremljen z dvema motorjema štirivaljne Drive-E družine: bencinskim turbo T5 s 180 kW (245 KM) in turbo dizelskim D40 s 139 kW (190 KM), medtem ko 8-stopenjski samodejni menjalnik dodatno prispeva k izboljšani vožnji.

Dizelski D4 turbo se ponaša s prvo i-ART tehnologijo na svetu, ki meri tlak vsake šobe za vbrizg goriva, za razliko od enojnega senzorja tlaka v skupnem vodu. Vsaka šoba za vbrizg goriva ima vgrajen čip, ki nadzoruje tlak vbrizgavanja. S temi podatki sistem i-ART poskrbi, da se v vsakem ciklu vbrizga idealna količina goriva. »Kombinacija visokega vbrizgalnega tlaka 2.500 barov in i-ART tehnologije vozniku zagotavlja visoko zmogljivost, izboljšano porabo goriva in občutno nižje emisije,« pravi Michael Fleiss. Dizel se ponaša tudi z izboljšavami, kot so vrhunski dvojni turbinski polnilnik, zmanjšano trenje in pametna rešitev ventilov na hladilnem sistemu za hitrejšo fazo segrevanja po mrzlem startu.  Poraba goriva pri Volvu V40 D4 s samodejnim menjalnikom je znižana na 3,3 l/100 km (EU kombinirano), kar se odraža v 85 g/km CO2 emisij. V40 Cross Country porabi 4,0 l/100 km (104 g/km) prav tako z ročnim menjalnikom.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija