VN Avstralije – Kvalifikacije

Kvalifikacije prestavljene na nedeljo
Kvalifikacije prestavljene na nedeljo
26.10.2019 15:51 Artur Švarc

Potem, ko je na FP4 pri 300 km/h v prvem ovinku po tleh treščil Miguel Oliveira, so vodilni zaradi hudega vetra prekinili dogajanje, kvalifikacije pa bodo izvedli v nedeljo.

Phillip Island je v soboto zjutraj zajel hud veter, zaradi česar je na progo na FP3 zapeljalo le 12 dirkačev, pa še ta je bil prekinjen z rdečo zastavo, ko je veter na stezo odpihnil tablo Jacka Millerja.

Četrti trening se je potem začel ob šesti uri zjutraj po našem času, po devetih minutah treninga pa je strižni veter na ciljni ravnini s steze odpihnil Oliveiro na travo. Oliveira je še nekaj časa vozil po travi, pri 300 km/h pa je potem položil motor in se z več premeti ustavil v izletni coni. Oliveira je čudežno ostal nepoškodovan, padec pa je bil videti zares hud. Trening je bil potem prekinjen, sestala pa se je komisija za varnost, ki se je odločila, da kvalifikacij ne bodo izvedli.

Kvalifikacije bodo zdaj izvedli v nedeljo pred dirko, dirka pa se bo v vseh razredih začela uro pozneje. Če kvalifikacij ne bo mogoče izvesti, bodo šteli kombinirani rezultati prvih dveh treningov, po katerih bodo v prvi vrsti stali Vinales, Dovizioso in Crutchlow.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija