Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
V Turčiji napake in padci ponagajali Timu Gajserju
MXGP - Turčija
V Turčiji napake in padci ponagajali Timu Gajserju
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
09.09.2019 10:32

Slovenski motokros as Tim Gajser je imel na predzadnji dirki sezone za svetovno prvenstvo obilo smole. Padci, k sreči brez poškodb, so ga stali boja za najvišja mesta na Veliki nagradi Turčije.

Artur Švarc

Turški Afyonkarahisar je bil prizorišče sedemnajste dirke sezone za najboljše motokrosiste, ki se potegujejo za točke svetovnega prvenstva. V razredu MXGP se slovenski šampion Tim Gajser v sobotnih kvalifikacijah ni najbolje znašel, saj je zaradi padca osvojil šele trinajsto mesto.

"Naredil sem napako in padel. Udaril sem se v ramo in vrat. Vrat še vedno malce čutim, ampak ni hudega. Fizioterapevt Filippo je znova izvrstno opravil svoje delo in mi pomagal, da sem nared za tekmovanje."

Na nedeljski dirki se je Gajser na relativno trdi progi s štarta odločno zagnal v prvi zavoj in iz njega prišel na petem mestu. Nato pa se mu je ob zaključku prvega kroga primerila napaka, zaradi katere se je prevrnil čez krmilo motorja in končal na tleh. Zdrsnil je na štirinajsto mesto. Ob padcu je utrpela nekaj poškodb tudi čelada. Odlomljen vizir ga je neprijetno oviral v lovu na tekmece. Vseeno se je maksimalno zbral, močno dvignil tempo dirkanja na progi ter se prebil do šestega mesta. 

V drugi vožnji na stezi Afyon Motor Sports Center je Gajser, ki je v Turčiji praznoval tudi 23. rojstni dan, silovito potegnil s štartne rampe in po prvem krogu zasedal tretje mesto, kar je bilo zelo dobro izhodišče za napad. A v četrtem krogu se je zaradi nove napake spet za hip znašel na tleh ter padel na peto mesto. Vnovič je dvignil ritem in se na koncu z borbeno ter nepopustljivo vožnjo prebil do tretjega mesta, v skupnem seštevku dirke pa je osvojil četrto mesto, sicer pa se je zmage na dirki veselil tokrat v obeh vožnjah nepremagljivi Jeffrey Herlings.

MXGP

  1. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Pauls Jonass (Lat), 3. Glenn Coldenhoff (Niz), 4. Jeremy Seewer (Švi), 5. Gautier Paulin (Fra), 6. Tim Gajser (Slo), ...
  2. vožnja: 1. Jeffrey Herlings (Niz), 2. Glenn Coldenhoff (Niz), 3. Tim Gajser (Slo), ...

Skupno na dirki: 1. Jeffrey Herlings (Niz): 50, 2. Glenn Coldenhoff (Niz): 42, 3. Pauls Jonass (Lat): 38, 4. Tim Gajser (Slo): 35, ...

Skupno v SP (17/18): 1. Tim Gajser (Slo): 744, 2. Jeremy Seewer (Švi): 542, 3. Gautier Paulin (Fra): 499, 4. Glenn Coldenhoff (Niz): 488, 5. Arnaud Tonus (Švi): 463, ... 53. Klemen Gerčar (Slo): 1 točka...


Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija