Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Mali všečni Francozek
Premiera: Citroen C1
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.02.2014 12:10

Citroen, dober teden pred odprtjem salona v Ženevi, predstavlja najmanjšega iz svoje ponudbe.

Artur Švarc

Citroen C1 je na cesti prisoten že od davnega leta 2005, torej skoraj deset let, v tem času pa jih je francoski proizvajalec na cesto poslal več kot 760 tisoč. Tako kot Peugeot 108 in po vsej verjetnosti tudi Toyotin Aygo, bo živahni najnovejši mestni malček na voljo kot tri- in petvratna izvedba, medtem ko bodo velik poudarek namanili tudi karoserijski različici z zložljivo streho, ki so jo poimenovali Airscape.  Novi Citroen C1 združuje več udobja z dobrim počutjem, ki ga vsakodnevno nudi po zaslugi kompaktnih dimenzij (zgolj 3,46 m), okretnosti in priročnega upravljanja (premer obračalnega kroga: 4,80 m), zaradi katerih se uspe zmuzniti vsepovsod. 

Mestni avtomobilček ima v novi podobi tudi podkrepljeno napredno tehnologijo. Tu je 7-palčni zaslon na dotik ali pa tehnologija za zrcaljenje zaslona Mirror Screen, ki omogoča podvojitev prikaza in upravljanje aplikacij uporabnikovega pametnega telefona preko zaslona na dotik, ter sistem za prostoročni dostop in zagon, kamera za pomoč pri vzvratni vožnji in sistem za speljevanje v klanec.

840 kilogramski C1 se ponaša tudi z odličnim razmerjem med udobjem in lego na cesti.V primerjavi s prejšnjo generacijo ima novo zadnjo premo, ki je 4 kg lažja, nove vzmeti obese, nove amortizerje in nov stabilizacijski drog večjega premera. Rezultat tega sta udobno vzmetenje na najvišji možni ravni in vrhunska lega na cesti. Novi električni servovolan zagotavlja vozno udobje in tudi natančno krmiljenje. Med uporabo je mehak, prijeten in natančen, kar velja tako za vožnjo po mestu kot tudi izven njega, s čimer polno prispeva k užitkom v vožnji. Za pogon skrbita dva bencinska motorja zadnje generacije. Kupci bodo izbirali med e-VTi 68 Airdream s petstopenjskim menjalnikom in VTi 82 iz družine PureTech. Za trivaljni 1,2-litrski bencinski motor z 82 konjskimi močmi, ki ga proizvajajo v Franciji, so bile uporabljene inovativne, učinkovite in varčne tehnologije: poraba goriva znaša 4,3 l/100 km, emisije CO2 pa dosežejo 99 g/km, hkrati s tem pa nudi živahnost in vozno udobje. Ta motor ima 118 Nm navora in od 0 do 100 km/h pospeši v 11 sekundah.

Avto v Slovenijo pripelje v začetku poletja.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija