Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Véliki Petit slavil na GHD Lučine
GHD Lučine - Dirka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
12.08.2019 07:13

V Poljanski dolini se je uspešno zaključil še en dirkaški praznik.

Artur Švarc

Že 18. Gorsko-hitrostna dirka Lučine 2019 je bila tokrat povsem v znamenju francoskega dirkača Sebastiena Petita, ki je s svojo Normo M20FC že na sobotnem treningu postavil rekord proge, v nedeljo pa nesporno premoč pokazal še enkrat in bil najhitrejši v vseh treh vožnjah. V drugi je z 01:56:436 dosegel tudi absolutni rekord na 3950 metrov dolgi progi med Todražem in Lučinami. »Po dirki v Nemčiji smo dobro nastavili avtomobil, tako sem v Lučinah lahko prišel do rekorda. Ne razmišljam o tem, da lahko peljem okrog 01:55, mislim, da bi šlo v idealnih pogojih do 01:56. Zadovoljen bom že, če se bom peljal tako hitro kot danes,« je po sobotnih trening vožnjah dejal Petit in svoj načrt danes tudi uspešno izpeljal. Tudi med turnimi vozili je padel nov rekord, in sicer ga je z 02:09:039 postavil Karl Schagerl iz Avstrije.

Drugi v skupni razvrstitvi je bil Herman Jr. Waldy (AUT) tretje mesto pa je zasedel Mirko Venturato (ITA). V razvrstitvi slovenskega državnega prvenstva je slavil Janko Čebron, drugi je bil Aleš Prek in tretji Matevž Čuden. 18. GHD Lučine je štela tudi za avstrijsko državno prvenstvo. Prvo mesto v njihovi razvrstitvi je zasedel Herman Jr. Waldy.

Nad rekordom proge je bil navdušen tudi predsednik organizacijskega odbora Primož Tavčar»Če bi dejal, da smo pričakovali, da bo nekdo postavil tak čas, bi se zlagal. Po pogovoru s Sebastienom Petitom in Federicom Liberjem so bile napovedi okrog 01:55:00, a nam, ki poznamo progo, se to ni zdelo prav realno.« Čeprav se je prva vožnja zavlekla zaradi številnih odstopov, je bila organizacija GHD Lučine znova na visokem nivoju, kar so vsi po vrsti potrdili tako vozniki kot njihove spremljevalne ekipe, pa tudi nekaj tisoč gledalcev ob progi. Lanski zmagovalec in dosedanji rekorder Federico Liber, ki je s svojo formulo že v prvi vožnji žal končal v ograji, je po zaključku povedal: »To je zame ena od najlepših dirk, organizacija je odlična. Vidi se, da je v njih polno strasti in da so temu športu res predani.« Obljubil je, da se tudi drugo leto zagotovo vrne. Tudi Tavčar je dejal, da so z obiskom zelo zadovoljni. »Žal se pri tem športu včasih dogajajo stvari, ki se jih ne da predvideti, govorim seveda o večkratnih prekinitvah. A to je pač del tega športa. Veseli smo, da se je vse dobro končalo in da smo dirko uspešno izpeljali.«

Taksi vožnje, na katerih nekateri od najboljših voznikov adrenalina in hitrosti željne popeljejo od Todraža do Lučin, so bile hitro razprodane, s čimer so bili organizatorji več kot zadovoljni, saj bodo v AMD Zvezda del izkupička namenili v dobrodelne namene.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija