Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Mercedesova moštva najmočnejša
Paddy Lowe
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.02.2014 13:32

Kljub odličnim rezultatom, moštvo Mercedes ne želi prehitro prevzeti vloge favorita za prihajajočo sezono. Vseeno pa Paddy Lowe priznava, da so trenutno moštva, ki uporabljajo Mercedesove motorje tista, ki imajo nekaj prednosti.

Artur Švarc

Včeraj je bil končan prvi teden testiranj v Bahrajnu, kjer se je znova potrdilo, da so moštva z Mercedesovimi motorji precej korakov pred ostalimi ter posledično največ razlogov za dobro voljo. Podobno kot v španskem Jerezu gledamo namreč tudi v Sakhirju situacijo, ko ritem v večini narekujeta ali Rosberg, ali Hamilton, medtem ko deluje Ferrari še naprej zelo zadržano, s precejšnjimi težavami pa se ubadajo Renaultova moštva. Ne glede na to, pa ostajajo v taboru srebrnih še naprej zelo previdni z napovedmi, saj se zelo dobro zavedajo, da se jim lahko to v Melbournu zelo maščuje. Tako Hamilton, kot Rosberg, posledično še ne želita sprejeti vloge favoritov – in to kljub temu, da celo konkurenti priznavajo, da ima je moštvo Mercedes korak pred ostalimi.

Ni torej pretirano presenetljivo, da je podobno previden pristop vzel tudi Mercedesov tehnični direktor, Paddy Lowe: ''Najmočnejša moštva so tista, ki so opremljena z Mercedesovimi motorji. Močno pa deluje tudi Ferrari. To so moštva, na katere smo pozorni ter s katerimi se bomo poskušali boriti. Vseeno pa je po enem petk, čeprav smo bili na prvem in drugem mestu, težko napovedovati, saj je še kar precej neznank. Nedvomno pa imamo občutek, da smo hitri in v položaju, da če bomo vztrajali z razvojem dirkalnika ter poskrbeli, da bo vzdržljiv, si lahko v Melbournu obetamo dober rezultat. V formuli 1 moraš znati uživati v dobrih dnevih, ko potekajo stvari odlično. Za nami je dober teden, ki je potekal bolje, kot smo pričakovali, z obnašanjem dirkalnika pa sta zadovoljna tudi dirkača in na tem je potrebno graditi.''

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija