Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Lotus priznava, da bo težko ulovil Mercedes
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.02.2014 20:48

Tehnični inženir Lotusa Nick Chester meni, da lahko do prve dirke še napredujejo, a razlike do Mercedesa ne bodo ulovili.

Artur Švarc

Lotus je na drugih testiranjih, prvih za ekipo, skušal nadoknaditi zamujeno, uspelo jim je biti najhitrejša ekipa z Renaultovim motorjem, vseeno pa je Maldonadov čas še vedno pet sekund počasnejši od Rosberga z Mercedesom in to ob dejstvu, da so nekajkrat uspeli pognati E22 s polno močjo.

Chester meni, da bodo E22 še močno izboljšali: »Nismo simulirali kvalifikacij na mehkejših gumah in z malo goriva. Nismo niti nastavljali dirkalnika, zato ni bil optimalno uravnotežen. Pastor ga je prvič vozil s polno močjo in najti točke zaviranja je težko. Imamo še veliko prostora za napredovanje. Ali bomo lahko nadoknadili teh 5,2 sekunde? Reči da bi bilo preveč pogumno, vemo pa, kje se lahko še izboljšamo.«

Na vprašanje, ali je to razliko mogoče nadoknaditi že do Melbourna, pa je bil Chester jasen: »Težko, zelo težko. Mislim, da smo imeli kar dober test, da napredujemo, vendar ne bo več tako velikih korakov, imamo pa še veliko zua postoriti. Razlika je zares velika.Danes smo imeli veliko boljši dan kot prejšnje dni. Prvi in drugi dan smo imeli veliko problemov, v petek pa s pogonom. Danes smo sestavili spodobno število krogov. Začenjamo se učiti, kako uporabljati regeneracijo energije in kako jo optimizirati.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija